Ronald Vermeulen: “Ik heb echt een lot uit de loterij getrokken!”

Van diverse administratieve functies naar financieel zzp’er naar mede-eigenaar van Wasautomatenverhuur.nl en CEO van LDL Laundry B.V. Op de terugweg van zijn wekelijkse bezoek aan de vestiging in Klaaswaal vraag ik Ronald Vermeulen alles over deze toch wel bijzondere switch in zijn carrière. “Ik heb echt pure mazzel gehad op een totaal onverwacht moment.”

TEKST: HILDE ROOVERS | FOTOGRAFIE: MARIKE VAN DE WITTE

Dankzij zijn administratieve scholing bekleedde Ronald verschillende functies op administratief gebied, zoals manager debiteurenbeheer. Op een gegeven moment besloot hij voor zichzelf te beginnen en ging hij als financieel zzp’er aan de slag. Zo kreeg hij van zijn oom de opdracht om een nieuw boekhoudpakket te implementeren. Deze klus beviel zo goed, dat hij uiteindelijk ruim 6 jaar met zijn oom in het bedrijf bleef samenwerken. Toen deze aangaf met pensioen te willen gaan, nam Ronald in 2019 de zaak van hem over.

Geweldige uitdaging

“Vanaf het moment dat ik Wasautomatenverhuur.nl heb overgenomen, staan het bedrijf en mijn leven volledig op zijn kop. Als ik moet uitleggen hoe dat voelt, dan zou ik zeggen dat ik midden in een orkaan zit. Maar dan wel op een hele positieve manier.

Voordat ik zzp’er werd, heb ik altijd in loondienst gewerkt en had ik hele goede leidinggevenden. Die lieten mij meedenken in processen en daardoor besefte ik dat ik toch wel ondernemender ben dan de gemiddelde ‘administratieveling’. Zelfstandig ondernemer zijn kan tegenvallen en wanneer je daar niet tegen kunt, dan moet je het niet doen. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet. Zo gauw je dat niet meer hebt, is het tijd om een andere weg in te slaan.”

In 2019 ben ik in contact gekomen met de LDL Group; een Belgische onderneming die professionele totaaloplossingen biedt in industrieel witgoed, zoals wasmachines, wasdrogers, droogkasten en strijkmangels. We zijn eerst een partnership aangegaan voor de regio Noord-Nederland, maar al snel bleek dat er veel meer in zit. Ik ben inmiddels als CEO verbonden aan LDL Laundry B.V.; de Nederlandse tak van de LDL Group. In België is hebben wij al een groot marktaandeel. Ik ben aangesteld om, samen met een geweldig team, in de Nederlandse markt eveneens een groot marktaandeel te krijgen.

Grootste van Nederland

LDL is echt een heel mooi bedrijf om voor te werken. We werken met een breed assortiment, er is een fijne groeistrategie en ze zijn heel goed voor hun personeel. Daarnaast hechten ze veel waarde aan een hoog servicegehalte, zijn we betrokken, betrouwbaar en geldt altijd: afspraak is afspraak.

De LDL Group is een vaste waarde met vaste contactpersonen die doen wat ze beloven. We zijn dealer van Alliance Laundry Systems, die de grootste leverancier van witgoed ter wereld is met een groeistrategie voor de Europese markt. Dit komt vooral doordat merken als Miele hier stevige voet aan de grond hebben. Met de merken die wij voeren – onder andere IPSO, SpeedQueen en Primus – kunnen we hier zeker mee concurreren. Daarnaast hebben we eigen monteurs, die kennis hebben van alle merken en dus allround inzetbaar zijn. Dit alles geeft mij de zekerheid en het vertrouwen dat wij de grootste van Nederland gaan worden!”

Ontzorgen en beleven

De grootste van Nederland word je niet zomaar. Toch heeft Ronald er het volste vertrouwen in. “Onze insteek is om opdrachtgevers volledig te ontzorgen. We leveren niet alleen die machine, maar schone was. Op dit moment werken we veel voor veiligheidsregio’s, zorginstellingen, DUWO studentenhuisvesting en in de recreatie. We voorzien echter ook drastische veranderingen in hoe consumenten de komende jaren hun was gaan doen. Mensen hechten minder waarde aan eigendom, maar des te meer aan service. Ook hier komt dat ontzorgen weer kijken, een stukje gemak. Een eigen wasmachine is dan geen noodzaak meer. Precies daarom willen wij inzetten op het creëren van grote wasruimtes in woontorens en studentenhuizen. Zet er een comfortabele bank neer, een televisie, zorg voor WIFI en je maakt er een echte beleving van. Daarmee help je ook mee met het tegengaan van een stukje eenzaamheid. Winst op vele vlakken dus.”

Ondernemen

Op de vraag hoe een studie Bedrijfseconomie van pas komt tijdens het ondernemen, moet Ronald even goed nadenken om dan tot een ijzersterk antwoord te komen. “Door die studie en mijn financiële achtergrond weet ik hoe mijn bedrijf ervoor staat. Ik kan goede prognoses maken en werk altijd meerdere scenario’s uit, positief en negatief. Daardoor weet ik dus ook wat en wanneer ik kan investeren, zonder bang te hoeven zijn voor de toekomst.

Het fijnste aan mijn carrièreswitch vind ik het ondernemen zelf. Het contact met de mensen en dat ik klanten kan helpen. Het gaat niet om die wasmachine, maar om het hele concept er omheen. Dat concept verkoop ik, voor mijn eigen bedrijf en voor LDL Laundry. En wij zetten er de komende jaren echt alles op in om ook in Nederland een hele grote marktpositie in te nemen.”

Geef een reactie