Opvolger voor Koriander in Drachten: Fidèle

Begin augustus ging de droom van chef-kok Gerry Trouw (26) in vervulling: hij en zijn vriendin Willemijn (24) de deuren van het restaurant Fidèle in het centrum van Drachten. Een spannende stap voor de jonge ondernemers, maar wel eentje waar ze vol voor willen gaan.

Gerry stond al van jongs af aan graag in de keuken. Op zijn twaalfde werkte hij in de keuken van een eetcafé op een camping in Renesse, waar hij de basisbeginselen leerde. Het was wellicht geen keuken met ster, maar het werken in het eetcafé zorgde er wel voor dat hij verder wilde in het koksvak. Want in de keuken staan en mensen blij maken met voedsel? Dat was iets wat hij vaker wilde doen. Hij volgde in Breda de koksopleiding en heeft vanaf die periode in veel mooie restaurants mogen werken in het Noorden. ‘Ik heb daar dan ook veel ervaring opgedaan voor mijn eigen restaurant.’

Eigen koers

Hij wist al vroeg dat zijn carrière pas écht geslaagd zou zijn met een eigen restaurant. Die droom ging dit jaar al in vervulling. Voorheen zat in dit pand toprestaurant Koriander. Na ruim twintig jaar twijfelden eigenaren Jan en Corry Gaastra of ze nog wel doorwilden met het restaurant. Gerry nam contact met ze op en een aantal gesprekken later was het rond: Gerry en Willemijn namen het pand over en konden starten met hun eigen restaurant Fidèle.

De ideeën die al geruime tijd in mijn hoofd zitten, kan ik hier uitproberen

Het jonge stel heeft er alle vertrouwen in dat ze Fidèle tot een succes kunnen maken. ‘Ik sta graag zelf aan het roer’, legt Gerry uit. ‘Met Fidèle krijg ik daar de kans voor. De ideeën die al geruime tijd in mijn hoofd zitten, kan ik hier uitproberen. We kunnen echt onze eigen koers gaan uitzetten.’ Willemijn beaamt dit. ‘Het is erg spannend, maar we gaan er allebei vol voor. Zelf heb ik geen horeca-achtergrond, maar ik vind het ontzettend leuk om hier de rol van gastvrouw op te pakken.’

Trouw

Het jonge stel kon veel overleggen met de vorige eigenaar Jan. ‘Met Koriander had hij zich natuurlijk stevig in het Noorden gevestigd. Ook had hij lange tijd een Michelinster. Een man met veel ervaring en dus iemand waar we veel van kunnen leren’, vertelt Gerry. ‘We hebben even getwijfeld of we verder zouden gaan onder dezelfde naam, maar uiteindelijk besloten we dat niet te doen. Mensen verwachten dan ook de gerechten die ze bij Koriander kregen; wij willen wel écht iets eigens neerzetten.’ Na een flinke brainstorm kwam de naam Fidèle naar voren. ‘Mijn achternaam is Trouw en dat naar het Frans vertalend is Fidèle!’ lacht Gerry. ‘Ik vind de naam erg mooi en het past ook goed bij ons, omdat we werken met verse en eerlijke producten.’

Groente in de hoofdrol

De gerechten op de kaart zijn divers, maar allemaal van hoge kwaliteit. Willemijn: ‘We zijn een Franse keuken met een moderne twist. Onze stijl is jong en fris en de gerechten zijn dan ook veelal licht met veel groente.’ Gerry knikt en vult aan: ‘Groente is in veel restaurants maar een bijproduct. Wij doen dat anders. Zo serveren we bijvoorbeeld eend met verschillende bereidingen van biet. Maar ook tonijn met koolrabi in een zoutkorst, gegaard met ziltige plantjes, voor een écht bijzondere smaak.’

Onze stijl is jong en fris en de gerechten zijn dan ook veelal licht met veel groente

Aan de inrichting is momenteel nog niets veranderd. ‘De zaak zag er al prachtig uit. Het is een mooie, nette ruimte en we hebben ongeveer ruimte voor dertig à vijfendertig personen’, vertelt Willemijn. ‘Perfect voor ons om mee te starten!’

Nummer één

Nu de deuren onlangs geopend zijn, is het aan het stel om een stevige basis voor de toekomst te leggen. ‘Het is zeker een uitdaging, maar we hebben er allebei enorm veel zin in’, vertelt Willemijn. ‘Het restaurant staat voor ons nu echt op nummer één. Het is onze droom om het tot een succes te maken. Mensen moeten hier met een goed gevoel komen én weer weggaan!’

Tekst: Maaike Schaap | Fotografie: Marike van de Witte

Geef een reactie