‘Ik hou niet van stilstaan, ik kan het ook niet’

De ambitie spat er vanaf bij Marleen Tolsma (27). Ze werkt nog maar een paar maanden als Sales Manager bij WestCord Hotels in Leeuwarden, maar is stiekem alweer bezig met de volgende stap in haar carrière. ‘Ik hou niet van stilstaan. Ik wil het niet, maar ik kan het ook niet. Ik wil vooruit. Dat ligt in mijn aard.’

Wat doe je precies?
‘Sinds januari van dit jaar werk ik als Sales Manager bij het bekende Westcord WTC Hotel in Leeuwarden. We zijn niet alleen een hotel met 143 kamers, maar ook de grootste congres- en evenementenlocatie van Friesland. Met mijn functie richt ik me op de zakelijke markt, en het verder op de kaart zetten van WestCord Leeuwarden als dé locatie voor de MICE markt, Meetings, Incentives, Conferences & Events. Als Sales Managers binnen WestCord denken en werken we niet aan maar één locatie maar zijn we voortdurend bezig met al onze WestCord hotels. Op dit moment zijn er vijftien WestCord hotels in Nederland. Bijna zestien natuurlijk, want over een paar maanden opent ook onze nieuwste vestiging, aan de Grote Markt in Groningen.’

Hoe ben je bij WestCord terecht gekomen?
‘Ik heb jarenlang bij het bedrijf van mijn moeder, Wietske Kerkstra, gewerkt: Doubble U Hospitality. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik uiteindelijk het bedrijf over zou nemen, maar het was voor mij eerst tijd om een zijstap te nemen. Ik wilde niet langer stilstaan maar mezelf uitdagen. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om eruit te stappen. Al snel kwam WestCord voorbij, en deze functie en het bedrijf leek me op het lijf geschreven!’

Waarom?
‘Ik heb altijd gezegd dat ik graag binnen een hotelorganisatie zou willen werken. Deze kans kwam nu voorbij en heb ik met beide handen aangegrepen. Hospitality zit in mijn genen. Ik ben altijd met gastvrijheid bezig. Ik geniet ervan om hotelgasten, klanten en relaties met een grote glimlach te kunnen bedienen. Ik denk graag mee zodat we tot het perfecte plaatje kunnen komen en iedereen meer dan tevreden is. Die kwaliteit van gastvrijheid staat bij mij hoog in het vaandel en dat kenmerkt ook het familiebedrijf WestCord. Daarom zijn we ook zo’n goeie match.’

Ik vind het nogal lastig om mezelf een schouderklopje te geven

Wat vind je ervan dat je genoemd wordt als high potential?
‘Mijn eerste reactie was: “Wow, wat een eer!” Maar aan de andere kant ben ik misschien ook wel te bescheiden om het echt als erkenning te zien. Ik vind het nogal lastig om mezelf een schouderklopje te geven.’

Waarom denk je dat je als high potential gezien wordt?
‘Het is lastig om zoiets van jezelf te zeggen, maar ik denk dat het te maken heeft met mijn enthousiasme en mijn gedrevenheid. Ik hou van aanpakken, heb oog voor detail, loop de kantjes er niet vanaf en ben pas tevreden als de gast, klant, relatie of opdrachtgever dat ook is. Want zoals ik al zei: hospitality zit me echt in het bloed.’

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?
‘Ik zit nog maar een half jaar op deze functie en voorlopig bevalt het me hartstikke goed: ik krijg echt enorm veel energie van deze baan en dit bedrijf. Maar ik ben ambitieus en wil altijd meer dus als je me vraagt naar mijn ambitie: binnen WestCord zou ik graag doorgroeien tot General Manager. De positie als General Manager past goed bij mij. Ik houd van de overview positie, van het aansturen van een groot team en het doorvoeren van gastvrijheid op hoog niveau binnen alle facetten van een hotel.’

Fotografie: Marike van de Witte

Geef een reactie