Businessclub Victoria Park: ‘Een unieke ervaring voor alle leden’

Een plek waar de adrenaline van de paardensport gecombineerd wordt met gezelligheid en lekker eten is bij Victoria Park in het Friese Wolvega. Het grote drafsportcomplex telt verschillende zalen, waaronder een luxe businesslounge. Manager Ralf Dekker is trots op wat ze in acht jaar tijd hebben opgebouwd: ‘We proberen voor iedere bezoeker een unieke ervaring te bieden, dus ook voor onze businesslounge-leden.’

Fotografie: Simon van der Woude
Tekst: Maaike Schaap

Op Victoria Park in Wolvega krijgt de bezoeker te maken met een unieke ervaring. In het complex hangen grote televisieschermen waar alle races goed op te volgen zijn en begeeft iemand zich naar buiten, dan kun je bij de baan de paarden haast aanraken. Met gemiddeld zo’n vijftig kilometer per uur razen de dravers die voor een sulky, een soort karretje, gespannen zijn over de baan. De pikeurs op de sulky doen hun uiterste best hun paard naar de overwinning te helpen. Ralf Dekker kan er geen genoeg van krijgen. Als manager combineert hij zijn passie voor de sport met zijn werk. ‘Mijn werk is dynamisch, het is snel en heel afwisselend. Ik hou ervan.’

 Businesslounge
Victoria Park bestaat sinds 2010 en daarmee ook de businesslounge van het complex. ‘Bij de oprichting hebben we bewust gekozen voor een sfeervolle businessclub. Inmiddels zijn er zo’n vijftig business club-leden en zij hebben in de mooi aangeklede zaal gereserveerde stoelen en kunnen vier keer per jaar gratis mee-eten met het buffet. Daarnaast organiseren we ook twee keer per jaar een speciaal event voor alle leden’, legt Dekker uit. Een lidmaatschap voor twee gereserveerde stoelen kost een lid tweeduizend euro per jaar.

‘We merken dat vooral veel paardeneigenaren een lidmaatschap afsluiten. De lounge is ruim opgezet, er staan comfortabele stoelen en door het glas aan de buitenkant heb je vanaf iedere plek perfect zicht op de koersbaan. Veel paardeneigenaren hebben een bedrijf en we merken ook dat zij de lounge gebruiken om collega-ondernemers of klanten meenemen om ze kennis te laten maken met de prachtige drafsport.’

Vaste kern
Het aantal leden blijft jaarlijks ongeveer gelijk. ‘Je merkt dat het een vaste kern is van paardensportliefhebbers. Maar er mogen natuurlijk altijd meer leden bij!’ roept Dekker enthousiast. ‘Leden zijn erg te spreken over de ruimte. Ze vinden het een fantastische ambiance. En de wisselende gerechten van chef-kok Freek Krist zorgen voor een nog mooiere experience iedere koers. Freek voelt heel goed aan wat de gasten willen.’ Naast de 35 koersdagen per jaar organiseert de businesslounge ook events voor hun leden. ‘We hebben bijvoorbeeld in het verleden een haringparty georganiseerd of de leden meegenomen naar Frankrijk om bij paardenstoeterijen en koersbanen te kijken.’

Nummer 1 in Nederland
Dekker, die er vanaf het begin af aan al bij betrokken is, vindt het heerlijk om zijn hobby en passie te combineren met zijn werk. ‘Ik ben opgegroeid tussen de paarden. Dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken, vind ik geweldig.’ Dekker studeerde Economie en Management en zet zijn vaardigheden nu volop in om Victoria Park naar een hoger niveau te tillen. ‘We zijn de nummer één drafbaan van Nederland, omdat we de meeste koersen per jaar hebben, omdat we een prachtig complex hebben en omdat we iedereen iets unieks kunnen bieden. We hebben een grote zaal met een Foodcorner, een gezellige bar waar de muziek wat harder staat en een luxueus restaurant waar mensen tegen betaling kunnen genieten van een lekker buffet én de spannende paardenraces. En op de races kun je natuurlijk ook wedden als je dat wilt. Veel mensen weten niet dat je vanaf vijftig eurocent al een weddenschap kunt plaatsen. Kortom: de paardenkoers is er voor iedereen.’

Victoria Park is de nummer één van Nederland, maar Dekker ziet het graag nóg een stapje hoger. ‘We willen ons graag meten met andere drafbanen in Europa. We doen er dan ook alles aan om dat doel in de toekomst te bereiken.’

 

Geef een reactie