Chris van Langelaan: ‘Mijn rol als adviseur sluit perfect aan bij mijn persoonlijkheid’

Hij werkt nu ruim zes jaar bij BDO Accountants en is nog lang niet uitgeleerd. Chris van Langelaan ziet nog volop kansen om zich door te ontwikkelen. ‘Het lijkt me mooi als ondernemers mij zien als hun financiële sparringpartner’, aldus de 34-jarige adviseur.

Tekst: Jelte Stol
Fotografie: Jan-Willem van Bruggen

Wat doe je precies bij BDO?
‘De werktitel is ‘Adviseur voor het Midden en Klein Bedrijf’. In de praktijk betekent dit dat ik het aanspreekpunt ben voor klanten en samen met ons team de klant help met financiële en fiscale vraagstukken in de breedste zin. Met de juiste mensen en kennis probeer ik onze toegevoegde waarde waar te maken bij onze relaties. Dat betekent dat ik me ook bezighoud met het relatiebeheer en het onderhouden van de contacten.’

Hoe ben je in deze functie terechtgekomen?
‘Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik aan de slag gegaan bij een regionale zakelijke dienstverlener voor het MKB die kleiner van omvang is. In de jaren dat ik daar werkte, heb ik ervaring opgedaan met administratieve, financiële en fiscale dienstverlening. Toen ik zes jaar geleden bij BDO in dienst ben gekomen, kon ik die opgedane ervaring goed gebruiken. Ik kreeg de mogelijkheden om die ervaring en kennis verder uit te bouwen en door te groeien. Zo heb ik de studie (Post) HBO Accountancy afgerond en verwacht ik deze zomer mijn Master Bedrijfskunde af te ronden.’

Wat vind je leuk aan je werk?
‘Vooral de afwisseling en de dynamiek vind ik leuk. Veelal ben ik bij onze relaties op locatie te vinden. Regelmatig krijg ik een kijkje in de keuken bij verschillende nieuwe bedrijven en branches. Dat is niet alleen erg leuk maar ook ontzettend leerzaam. Daarnaast kom je in mijn rol met veel verschillende ondernemers in contact, die allen een eigen visie hebben op het ondernemerschap. Hiervan steek je altijd weer wat nieuws op en dat houdt mijn werk zo afwisselend en leuk.’

Waarom denk je dat mensen in jou een ‘High Potential’ zien?
‘Ik denk dat het vooral komt doordat mijn rol als adviseur perfect aansluit bij mijn persoonlijkheid en wie ik ben. Het is simpelweg een goede match: ik kan goed met mensen overweg en haal veel plezier en energie uit de opdrachten en interacties met onze relaties. Ook geloof ik dat daar nog genoeg ruimte voor groei is voor mij persoonlijk…’

Is dat ook waar je ambities liggen?
‘Ik wil dat potentieel graag waarmaken, als dat is wat je bedoelt. Ik ben ervan overtuigd dat ik de capaciteiten in huis heb om door te groeien. Het lijkt me mooi als ondernemers mij zien als hun financiële sparringpartner. Dat er aan mij gedacht wordt, wanneer ze met een vraagstuk zitten en dat ik ze vervolgens ook kan bijstaan met solide adviezen die niet alleen voor de korte termijn zijn.’

 

 

Geef een reactie