Borrelend en netwerkend het nieuwe jaar in!

Zo vol als een eetcafé kan zijn, zo vol was Eetcafé Schuitendiep tijdens de nieuwjaarsborrel op 4 januari. Ruim honderd mensen kwamen een kijkje nemen bij de nieuwjaarsborrel, georganiseerd door uitgeverij New Publishers. Genodigden konden, onder het genot van een hapje en een drankje, direct de nieuwe inrichting van het eetcafé zien. Goede voornemens en verhalen over de feestdagen werden uitgewisseld, terwijl er ondertussen de nodige netwerkcontacten werden gelegd.

Stipt 16:00 uur gingen de deuren van het eetcafé open voor de genodigden, om zo proostend en toostend gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden. Gastheer en uitbater Taco Popma, die sinds 1 januari werkzaam is bij Schuitendiep, verzorgde de drankjes en versnaperingen en stuurde het personeel aan zoals het een uitbater betaamt. Een horecaman in optima forma die van aanpakken weet. Geen van de gasten stond langer dan een paar minuten met een leeg glas in zijn of haar hand.

Onder de gasten bevonden zich ook een aantal andere horecatijgers uit Stad en omstreken. Eén van hen was Aldwin Bruin, samen met Feico Risakotta initiatiefnemer van de Oude Gasfabriek op het CiBoGa-terrein, die aanwezig was met zijn vrouw. Of zij nog goede voornemens hebben? “Nee”, vertellen Aldwin en zijn vrouw lachend. “Gewoon lekker doorgaan waar we nu mee bezig zijn en vooral blijven ondernemen.” Ook Patrick Beijk, eigenaar van Mr. Mofongo’s, was van de partij, net zoals Renate Snoeijing, Sales & Marketing Manager van de Martini Hotel Group. Ondernemer en investeerder Robert Meijer heeft ook weer voet op Nederlandse bodem gezet na een aantal jaar in Afrika gewoond te hebben en kwam ook een borrel drinken.

Ook andere bekende gezichten passeerden de revue op het feestje. Zo mochten we onder andere Kevin Woldhuis en Mark-Pieter Bakker van Alfred Bakker Makelaars begroeten, die in het nieuwe jaar alweer volop bezig zijn met de verkoop van prachtige panden in Groningen en omstreken. “Het werk gaat altijd door”, vertelt Kevin lachend. “Ik was eigenlijk vrij, maar heb toch nog een bezichtiging ingepland straks.” Geen alcoholische versnaperingen dus voor de fanatieke makelaar.

Ondernemend Haren was ook vertegenwoordigd in de vorm van Harold Mulder, een van de eigenaren van HA Juweliers, net als ondernemend Groningen in de vorm van Victor de Jonge, de eigenaar van kledingzaak Marquant. Al kletsend liepen beiden vol gezelligheid de avond door. Gasten kregen tijdens de nieuwjaarsborrel een voorproefje van de menukaart en andere hapjes. Saillant detail: er hangen sinds begin dit jaar nieuwe schilderijen in de horecagelegenheid van de hand van Bram Reinders en de Braziliaanse kunstenaar William Malucu, die door de bezoekers uitgebreid werden bekeken.

Zo werd de eerste borrel van het jaar voor de horecagelegenheid een groter dan groot succes, en gelukkig was deze eerste borrel van het jaar zeker niet de laatste. Elke vrijdag is er bij Eetcafé Schuitendiep een vrijdagmiddelborrel, speciaal voor iedereen die de werkweek in stijl en gezelligheid wil afsluiten met een alcoholische of non-alcoholische versnapering. Ook zullen er regelmatig evenementen georganiseerd worden, waaronder Business Monday, voor de ondernemende en netwerkende Noorderlingen.

Geef een reactie