Razendsnel event TT Circuit Assen voor VIP Room-houders en Business Clubleden

Gierende banden, indrukwekkende vrachtwagens en huiveringwekkende snelheden in racetrucks op het TT Circuit te Assen. VIP Room-houders en Business Clubleden werden donderdag 19 oktober getrakteerd op een spetterende dag met een intensief programma, georganiseerd door TT Circuit Assen. Het TT Circuit Assen telt 34 VIP Rooms en heeft een Business Club met vijftig aangesloten bedrijven.

Naast de zeventien publieksevenementen die de relaties van de Business Club van het TT Circuit jaarlijks kunnen bezoeken, wordt een aantal keer per jaar een activiteit georganiseerd. ‘Als TT Circuit organiseren we een vijftal activiteiten per jaar voor onze relaties, waaronder dit bijzondere event van vandaag’, aldus Mark Ploeg, manager zakelijke markt. ‘Jullie zullen er geen spijt van krijgen dat jullie zijn gekomen! Er staan bijzonder leuke dingen op het programma.’

De ruim tachtig deelnemers worden bij aankomst op het TT Circuit verdeeld in vier groepen, zodat elke groep één van de vier activiteiten doet en niemand hoeft te wachten. De groepen worden begeleid door vier gastvrouwen: Monique Boog, Ageeth Roggen, Michella Hutten en Sasja Michalski, die de gasten stuk voor stuk met een grote glimlach welkom heten.

Nadat iedereen een polsbandje met een kleur heeft gekregen die de groep aanduidt, is het eerst tijd voor een uitgebreide lunch en een openingswoord van Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit. ‘We hebben gekozen voor een lunch die perfect aansluit bij het thema’, vertelt hij lachend door de microfoon. ‘Een heerlijke truckersgehaktbal!’

Met een gevulde maag is het eerste onderdeel van de dag het maken van een “flying lap” in een echte racetruck, waar de deelnemers van het event plaats kunnen nemen in één van de vijf racetrucks en twee “laps” mogen meerijden met de coureur over het circuit. Veiligheid staat voorop dus iedereen krijgt een helm op en wordt stevig in de gordels gezet. De topsnelheid van 160 kilometer per uur wordt ruimschoots gehaald en ook de grindbak blijft niet onaangeroerd. ‘Heel spannend!’, is de reactie van meerdere deelnemers. ‘Het gaat echt heel snel, de coureur houdt zich niet in’, vullen ook Carola van der Burch en Jack Wieringa van Scholma Print & Media aan.

De volgende activiteit op het programma is zelf vrachtwagen rijden, natuurlijk onder begeleiding van een instructeur van Kreeft Opleidingen. Onder andere Arjen Bergman en Patrick Wiering van Mobility Service Nederland en medewerkers van ABN AMRO, Univé, Rabobank, Trip advocaten en notarissen en De Jong & Laan stappen in. Ook Peter Grondel, die samen met Eltjo Bieckmann de directie vormt van de Advanced Driving School op het TT Circuit en tevens eigenaar is van Racepark Meppen, komt even buurten bij het event. Zo’n acht vragenwagens staan netjes geparkeerd op het terrein, waarin per twee- of drietal of gereden mag worden.

Een vrachtwegen weegt twaalfduizend kilo, heeft acht versnellingen en is tweeënhalf meter breed. Best indrukwekkend vinden velen. Al snel worden er groepjes gevormd en stapt iedereen vol goede moed en schijnbaar zonder angst in de cabine. Per vrachtwagen is er ruim vijftig minuten de tijd om te rijden en daar wordt gretig gebruik van gemaakt, allemaal onder begeleiding van de instructeur, natuurlijk. De wagens schieten alle kanten op, richting de A28, richting het centrum en richting de kleinere wegen. Na een klein uur is iedereen netjes op tijd weer terug.

Het is inmiddels halverwege de dag en er staan nog twee activiteiten op het programma. Voor deze laatste activiteiten zijn verschillende auto’s beschikbaar gesteld. Eerst een klassementsproef op de Junior Track en daarna volgt nog een honderdtachtig graden slipoefening op de vernieuwde slipbaan. Beide net zo indrukwekkend als de vorige twee activiteiten en ook beide vallen ze goed in de smaak bij de leden. Naast spannend en leuk is het ook nog eens erg leerzaam.

Moe maar voldaan verlaat iedereen na de indrukwekkende dag het TT Circuit. ‘Het was een zeer geslaagd event’, lacht Mark Ploeg. ‘Zeker voor herhaling vatbaar!’

Tags (categorieën en branches)AssenBusiness clubTT-circuit

Geef een reactie