Nieuw distributiecentrum voor Hoekstra Logistiek door webshops

SNEEK – Transportbedrijf Hoekstra Logistiek in Sneek bouwt een nieuw distributiecentrum vanwege de toename van werkzaamheden voor webshops.

Dit zogenoemde crossdock verrijst aan de Schoenmakersstraat op bedrijventerrein De Hemmen. Even verderop in dezelfde straat staat het huidige distributiecentrum. Hoekstra Logistiek laat dit ombouwen tot een warehouse, waardoor de drie huurlocaties in Sneek voor goederenopslag niet meer nodig zijn. Nieuwbouw en verbouw vergen een investeringen van circa 2 miljoen euro, schat directielid Christien Lycklama à Nijholt. Tevens neemt Hoekstra een nieuw warehousemanagementsysteem in gebruik waardoor klanten de werkzaamheden in het warehouse kunnen volgen.

De groei van het bijna 90 jaar oude Sneker familiebedrijf is te danken aan de extra werkzaamheden voor webshops zoals Tegeldepot, Q1sanitair en Tuinmeubelland. ,,In zijn algemeenheid betreft het volumineuze en kwetsbare goederen”, zegt Lycklama à Nijholt. De Hoekstra-chauffeurs verzorgen niet alleen het transport, ze helpen de klant ook met het uitpakken, plaatsen en, indien nodig, het monteren van het product.

Deze nieuwe activiteit is de afgelopen vijf jaar flink uitgedijd en dat maakt een nieuw crossdock noodzakelijk. Dit distributiecentrum is met 27.000 kubieke meter bijna twee groter dan het huidige. Bouwgroep Noord in Drachten begint binnenkort met de werkzaamheden. De oplevering staat gepland voor 1 april volgend jaar.

De groei van de activiteiten resulteert vooralsnog niet in een groei van het personeelsbestand dat 110 medewerkers omvat. ,,We kunnen straks meer werk verzetten doordat we het in het nieuwe crossdock en warehouse sneller orders kunnen verwerken.” Wel staat het bedrijf te springen om deeltijdchauffeurs.

Bron: lc.nl

Geef een reactie