Bow Terminal wil vestiging in Eemshaven

DELFZIJL – Bow Terminal uit Vlissingen heeft een optie genomen op 27 hectare grond in de Eemshaven. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op de beurs Offshore Energy in Amsterdam.

Met deze op- en overslagplaats wil het bedrijf inspelen op ontwikkelingen in de offshore op de Noordzee, vooral op het terrein van windenergie.

Tot 2030 zijn er veel plannen voor windparken op zee, onder meer in de Duitse Bocht, licht directeur Ludolf Reijntjes het voornemen toe. Gesprekken met potentiële opdrachtgevers zijn gaande. Daarnaast ziet het bedrijf de activiteiten in gas- en oliewinning op zee voorzichtig aantrekken.

Bow Terminal beschikt al over een terminal van 25 hectare en 525 meter kade in Vlissingen.

De terminal in de Eemshaven krijgt de beschikking over 220 meter kade aan de Wilhelminahaven. Reijntjes verwacht dat de vestiging aan acht tot twaalf mensen werk gaat bieden, hetzelfde aantal als in Vlissingen. ,,We werken met ene klein vast team met daar omheen een flexibele schil, afhankelijk van de activiteiten.’’

Groningen Seaports laat weten blij te zijn met de belangstelling van Bow Terminal maar wil gedurende de contractonderhandelingen geen commentaar geven op het nieuws.

Bron: dvhn.nl

Tags (categorieën en branches)bow terminalEemshavenGroningen Seaports

Geef een reactie