Topbasketbal en netwerken gaan hand in hand bij NewComm IT

Een avondje met topbasketbal en een goede mogelijkheid om elkaar eens op een andere manier te spreken. Dat was de bedoeling van de speciale uitnodiging die NewComm IT verstuurde aan een dertigtal partners, leveranciers en afnemers. ‘Eén keer per jaar nodigen we onze relaties uit voor het bijwonen van een wedstrijd bij basketbalclub Donar’, zegt eigenaar Stefan Zevenberg. ‘Dat staat garant voor spektakel.’

Zevenberg boft, want de relaties van NewComm IT zijn juist welkom tijdens een van de essentiële wedstrijden van Donar tijdens de playoffs om de landstitel in de eigen MartiniPlaza. ‘Ik heb net contact gehad met de coach en het belooft een kraker van een wedstrijd te worden’, houdt hij de aanwezigen nog voor de belangrijke pot basketbal voor. Donar staat op dat moment op een comfortabele voorsprong van 2-0 tegen Zwolle, terwijl Donar vier wedstrijden hoefde te winnen om landskampioen te worden.  En omdat de vorige twee wedstrijden met overmacht werden gewonnen, rekenen alle aanwezigen op een feestelijke avond.

NewComm IT is al sinds 2008 trouwe sponsor van de Groningse basketbalclub. Ook dit jaar prijkt de bedrijfsnaam weer op de broek van de spelers. ‘We willen ons graag op een sportieve manier profileren en bij Donar zijn mooie mogelijkheden voor sponsoren. We krijgen als trotse partner bijvoorbeeld elk jaar de kans om een groep partners kennis te laten maken met deze spectaculaire sport’, zegt Zevenberg.

‘Juist nu het spannend wordt, wil je daar bij zijn. Ikzelf vind het echter wel leuk dat hier nu veel mensen zijn die in de meeste gevallen nog nooit een wedstrijd van Donar hebben gezien. Hoewel ik zelf de sport heel mooi vind, staat een avondje Donar ook garant voor een flinke dosis entertainment. Ze zullen dus nog verbaasd staan’, aldus Zevenberg.

Zelf gaat het Newcomm IT voor de wind, zo blijkt uit de korte speech van de eigenaar. ‘We hebben groei doorgemaakt. We zijn aandeelhouder geworden van Surity en hebben de ISO-certificeringen 9001 en 27001 binnengehaald. We willen het komende jaar de groei doorzetten.’

De partners kregen voorafgaand aan de wedstrijd een borrel en een Italiaans buffet voorgeschoteld.  Onder andere Frans Brouwer van laboratorium ABL, Oscar Otto van Kalsbeek water- en luchtadviezen en Michiel Beijer van Surity laten het zich goed smaken. Ze kijken ook zeker uit naar de wedstrijd. Frans Brouwer was nog nooit bij Donar geweest, maar zowel Oscar Otto als Michiel Beijer verzekeren hem dat het een leuke avond wordt.

Michiel Beijer vertelt dat Zevenberg vanuit NewComm IT z’n compagnon is. ‘Ik zit in hetzelfde pand, dus ik zie de mensen van NewComm regelmatig, maar ik vind het leuk om bij Donar te kijken en tegelijkertijd bij te praten met andere relaties. Brouwer en Otto zijn afnemer van NewComm IT en zien de bijeenkomst als een mooie manier om ontspanning en werk te combineren’. Brouwer: ‘Ik twijfelde overigens eerst of ik heen zou gaan, maar mijn zoon vertelde me dat je hier toch echt eens heen moet gaan. Hij zal nu wel jaloers zijn.’

Sipke Rozema, directeur van Lijnco Drukkerijen, maakte ook dankbaar gebruik van de uitnodiging. Hij heeft een nauwe band met NewComm IT. ‘We zijn beide ISO 27001 gecertificeerd en dat is belangrijk voor ons, want we drukken bijvoorbeeld de landelijke VWO-examens en tal van andere waardepapieren. Voordat je die gegevens in de cloud mag opslaan, moet je er heel erg zeker van zijn dat je dat veilig kunt doen. NewComm is daarin een hele belangrijke partner. Ze doen onze hele serveromgeving en zorgen ervoor dat de backups in de cloud worden beveiligd.’

Rozema is vooral naar Donar gekomen om eens bij te praten met de andere partners van NewComm. ‘Dit soort bijeenkomsten hoort bij het zakendoen.’

Aan een andere tafel zitten Majanka Hazewinkel en Rijnie Trip van Van Lier Bedrijfscatering. ‘Ze verzorgen bij ons het systeembeheer’, zegt Hazewinkel. ‘Ik ben al eens eerder mee geweest naar Donar en ik vond het toen superleuk. Ook is het goed om te netwerken.’ Trip legt daarna uit dat ze erg tevreden is over de diensten van NewComm. Ze installeren alles en zorgen ervoor dat het werkt zoals het hoort. Dat is fijn.’

Ook bij Van Lier gaan de zaken goed. ‘Er moet toch altijd gegeten worden’, zegt Trip met een lach. ‘We focussen ons daarnaast op trends als gezond eten.’

Vlak voordat het gezelschap van de wedstrijd gaat genieten, spreken we nog met Jurrien de Waaij, ICT-manager bij Verslavingszorg Noord-Nederland. ‘Ik ken Stefan al echt heel lang. En ik kom vaak bij Donar, dus tegen deze uitnodiging zeg ik geen nee. En ik verwacht dat ze ruim gaan winnen.’

Maar dat viel even tegen, want na een soort van blackout verliest Donar de derde wedstrijd verrassend met 74-79. Jammer voor de relaties van NewComm IT, maar uiteindelijk kon Donar daardoor in de vijfde wedstrijd wel het landskampioenschap binnenslepen.

Geef een reactie