Holthausen, Team 4 en Innocore in finale Groninger Ondernemingsprijs

GRONINGEN – Team 4 Architecten uit Groningen, Holthausen uit Hoogezand en Innocore uit Groningen zijn de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs.

Tien genomineerden pitchten maandagavond op de Campus Winschoten. Het waren – behalve voornoemde finalisten – uit de stad Groningen Century, The Factor.e, Inter-Psy, Organ Assist, Target Holding, uit Stadskanaal Sealteq en uit Farmsum MF Shipping Group.

Stuk voor stuk gaven de bedrijven inkijkjes in hun functioneren. En net als de laatste jaren waren er bedrijven die zich professioneel voorbereidden, want een finaleplek is een mooie en misschien wel goedkope reclame voor het bedrijf. Team 4 had dat bijvoorbeeld goed begrepen en onderscheidde zich met een ijzersterke pitch.

Groene waterstof

Holthausen uit Hoogezand heeft het thema van het jaar aan de broek hangen: (groene) waterstof. De wereld is op zoek naar nieuwe vormen van energie en in Noord-Nederand is een offensief gaande om groene waterstof tussen de oren te krijgen. Bij Holthausen gaan ze heel gedurfd nog een stap verder: zonder dat er een markt van enige omvang is, investeert het familiebedrijf volop in infrastructuur voor waterstof. Die lef werd dus beloond met een finaleplek.

Bijwerkingen

Innocore (75 werknemers) mengt polymeren met medicijnen. De polymeren breken in het lichaam af, waardoor de geneesmiddelen gedoseerd in het therapeutisch gebied hun werk doen. Gevolg: minder bijwerkingen. Toen de finaleplek bekend werd gemaakt, was de reactie van directeur Jan Hendriks gevat: ,,Ik ben blij dat iedereen gesnapt heeft wat we doen.’’

3D-technologie

Team 4 Architecten gaf een opsomming van alles wat men doet. Van het ontwerp van indrukwekkende panden tot en met de inzet van 3D-technologie bij de expositie van David Bowie in het Groninger Museum. En, zo werd benadrukt, na de crisis is een bedrijf ontstaan met oog voor schoonheid en sociale aspecten.

Bron: dvhn.nl

Geef een reactie