Externe ict’ers kosten CJIB 8 miljoen per jaar

LEEUWARDEN – Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in Leeuwarden heeft het aantal partijen voor de inhuur van externe ICT’ers sterk teruggebracht.

Deed het ‘boetebureau’ voorheen zaken met enkele tientallen partijen, nu zijn dat er nog maar zes. IT Staffin, Atos Nederland, Seven Stars, Ordina, Sogeti en CGI hebben een contract in de wacht gesleept met een verwachte waarde van in totaal 32 miljoen euro over vier jaar. Het CJIB krijgt daarvoor jaarlijks gemiddeld zestig externe ict’ers over de vloer. Dat is gemiddeld 133.000 euro bruto per specialist.

Daarnaast mogen Seven Stars en Trainee Factory jonge, pas afgestudeerde om-, bij- en herscholers in ict leveren, die een aparte groep vormen. Bij gebleken geschiktheid kunnen zij na een jaar een vast contract krijgen. Enerzijds past dit in het streven om bij de overheid meer mensen in vaste dienst te nemen, anderzijds heeft diezelfde overheid baat bij meer eigen mensen vanwege de continuïteit van hun werk, aldus CJIB-woordvoerster Marian van Mierlo.

De Staffin Groep, waarbinnen de detachering van ict’ers de grootste is, boekte vorig jaar een omzet van 391 miljoen euro

Manager Peter Gram van IT Staffing spreekt van ,,een groot contract’’. De onderneming in Nieuwegein fungeert als intermediair tussen ict-specialisten – veelal zzp’ers – en klanten. De Staffin Groep, waarbinnen de detachering van ict’ers de grootste is, boekte vorig jaar een omzet van 391 miljoen euro. Volgens Gram lukt het nog steeds om voldoende specialisten te vinden, ondanks de schaarste die zich sinds enige tijd aftekent.

Het CJIB, met ruim duizend medewerkers, staat vooral bekend als incasso-organisatie voor verkeersboetes. De dienst krijgt echter ook nieuwe taken op grond van de Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen. Het CJIB neemt de coördinatie van de uitvoer van straffen voor zijn rekening in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De dienst fungeert daarbij als spil in het informeren, administreren en coördineren in de uitvoeringsketen.

Bron: lc.nl

Tags (categorieën en branches)cjibICTstaffin

Geef een reactie