Rechter vernietigt faillissement Jouster scheepsmonteurs ESH

JOURE – Engine Service Holland (ESH) kan weer verder. De rechtbank in Leeuwarden vernietigde het faillissement, aangevraagd door het pensioenfonds.

Het bedrijf, met een nevenvestiging in Delfzijl, heeft inmiddels de verschuldigde 28.000 euro aan het Pensioenfonds Metaal & Techniek betaald. Ook de faillissementskosten zijn voldaan. ,,Dan geldt dat het vorderingsrecht niet meer bestaat’’, legt voormalig curator Jaap van der Meulen uit. Het faillissement kan dan vernietigd worden.

Eerder was zo’n gang van zaken niet vanzelfsprekend. De rechtbank haalt in zijn vonnis de roemrechte faillissementskwestie rond HSK aan, het moederbedrijf van damesmodeketen Skooter. Destijds kreeg HSK-directeur Lex Hes niet de gelegenheid om bij de behandeling van de faillissementsaanvraag zijn weerwoord te geven. Na tussenkomst van de Hoge Raad werd het HSK-bankroet ongeldig, destijds een unicum in de rechtspraak.

Ook ESH-directeur Jan Hooites heeft zich niet op de zitting kunnen verweren. ,,Dat faillissement kwam voor mij echt als donderslag bij heldere hemel’’, vertelt hij. ,,Het is een triest verhaal, want zoiets schaadt je natuurlijk. We hebben gelukkig onvoorstelbaar veel steun gehad. Die scheepvaart is natuurlijk wel een aparte wereld.’’ De curator heeft de zes medewerkers ontslag aan moeten zeggen. ,,We zijn een dienstverlenend bedrijf, dus iedereen is gewoon door blijven werken.’’

Bron: lc.nl

Tags (categorieën en branches)economieESHfaillietfaillissement

Geef een reactie