Erik Wijnholds nieuwe hoofdredacteur Dagblad van het Noorden

GRONINGEN – Het Dagblad van het Noorden heeft een nieuwe hoofdredacteur benoemd. Het is Erik Wijnholds (50) die de opvolger wordt van Pieter Sijpersma, die eind augustus afscheid neemt van deze functie bij de krant.

Wijnholds werkte eerder als chef Online bij de NOS en de afgelopen jaren als Chef Nieuws en Online Eindredacteur bij RTV Drenthe.

Een van de redenen dat de keuze op Wijnholds is gevallen is dat het Dagblad van het Noorden de komende jaren veel wil inzetten op online nieuws. Deze koerswijziging was voor Sijpersma een ‘mooi moment voor zijn opvolger’.

Erik Wijnholds werd geboren in Groningen onder de suikerbietenfabriek in Hoogkerk en groeide op in Haren en Assen. Hij woont momenteel in Castricum mar verhuist weer naar het Noorden.

In een interview met het Dagblad van het Noorden meldt de nieuwe hoofdredacteur dat hij optimistisch is over de kansen van de regionale journalistiek. ,,De regionale journalistiek ligt onder vuur, maar ik ben optimistisch en zie veel kansen. Wat deze vorm van journalistiek uniek maakt is dat je dicht op je publiek zit. Je woont en werkt in de regio, waardoor je als geen ander in de haarvaten kunt zitten. Juist zo til je verhalen naar boven die relevant zijn. Dat is de kracht en de meerwaarde van een krant. Ik geloof in kwaliteitsjournalistiek en het Dagblad van het Noorden slaagt al jaren om verhalen te maken met nationale importantie. De uitdaging zit erin om dat vol te houden.”

Bron: gic.nl

Geef een reactie