Restaurant de Haan; Uniek concept zonder bediening

De 28-jarige Groninger Dennis de Haan heeft aan de Aweg in hartje Groningen een restaurant met een uniek concept ontwikkeld. Zijn Restaurant De Haan is een restaurant zonder bediening: iedereen kan er zelf bijhouden wat hij of zij heeft genuttigd, en kan dus zelf aan het eind van de avond de eigen rekening samenstellen.

Restaurant De Haan heeft geen bediening. Bezoekers kunnen er zelf hun brood, dranken, koffie en thee pakken. Bij elk gerecht is een passende wijn uitgezocht maar men kan er ook huiswijn, bier of fris nemen. De dranken en bijpassende glazen staan voor klaar bij de bar.

Op tafel ligt een voorgedrukte menu- en drankenkaart waarop men gedurende de avond zelf bijhoudt wat men heeft genuttigd. Zo heeft u aan het einde van uw diner zelf uw rekening samengesteld.

Verrassingsdiner

‘Le Coq’ biedt ook de mogelijkheid van een verrassingsdiner, bestaande uit 3, 4 of 5 gangen, en serveert dit persoonlijk bij u aan tafel. In het menu worden hoofdzakelijk ingrediënten gebruikt die in het seizoen voorradig zijn.

Dennis de Haan

‘Op jonge leeftijd ging mijn aandacht al uit naar het bakken en koken. Met een bakkerij en een café in de straat waar ik opgroeide, kon ik mij niets anders voorstellen dan hoe het daarbinnen zou zijn. Toen ik oud genoeg was om in de horeca te werken ben ik in het plaatselijke café begonnen in de keuken.’

‘Ik volgde mijn opleiding aan de Cas Spijkers academie en deed ervaring op bij de Jufferen Lunsingh, Villa Copera en Parkheuvel in Rotterdam. Ik heb altijd de ambitie gehad om een eigen restaurant te beginnen. Omdat ik altijd alles anders wil dan anderen, ontstond het idee voor een nieuw type restaurant waarbij een ongedwongen sfeer en creativiteit de belangrijkste drijfveren zijn.’

Tags (categorieën en branches)De Haanrestaurantuniekzonder bediening

Geef een reactie