25,5 miljoen aan extra investeringen in Drenthe

ASSEN – De provincie Drenthe stopt nog eens 25,5 miljoen euro in de regionale economie. Het geld is bedoeld voor investeringen in volkshuisvesting, vakantieparken, duurzame energie en landbouw en ruimtelijke kwaliteit.

De 25,5 miljoen is een extra ophoging van de investeringsagenda van de provincie. Eerder werd er ook al 25 miljoen euro voor investeringen uitgetrokken. Dat geld wordt gebruikt voor het opknappen van binnensteden, sanering van asbestdaken, toekomstgerichte landbouw, de opwaardering van Groningen Airport Eelde en een kunstijsbaan.

Vakantieparken
Veel vakantieparken hebben volgen Gedeputeerde Staten hetzelfde probleem als sommige woonwijken en bedrijventerreinen: ze zijn niet meer van deze tijd. Een expert-team gaat alle problemen in kaart brengen. Investeren in de recreatie is volgens Gedeputeerde Staten nodig als Drenthe vrijetijdsprovincie nummer 1 wil worden.

Werkloosheid
Ook zijn er bij de provincie grote zorgen over de werkloosheid. Nog steeds zijn er veel mensen die wel willen werken, maar geen baan kunnen vinden. De snelle automatisering en robotisering die eraan zitten te komen in het Midden- en kleinbedrijf (mkb) zullen grote invloed hebben op het aantal beschikbare banen. En vooral ook voor het soort banen. Aangezien het mkb in Drenthe de grootste werkgever vormt, moet er vooral op scholing worden ingezet, vindt GS.

Reservepotje
Het extra geld voor investeringen in de regionale economie komt uit het reservepotje van de provincie. Het totaalbedrag aan ‘spaargeld’ van de provincie wordt daarmee wel lager dan de met Provinciale Staten afgesproken 80 miljoen euro.

De extra investering van 25,5 miljoen is een plan van het college van Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten (het Drents Parlement) praat er op 24 mei over.

Tags (categorieën en branches)Drentheeconomie

Geef een reactie