NOM en gemeenten slaan handen ineen om internationals naar Groningen te halen

GRONINGEN – De gemeenten Groningen, Assen en Noordenveld en de NOM slaan de handen ineen als het gaat het naar de regio halen van internationale bedrijven. De NOM wil niet alleen samen met de gemeenten, maar ook samen met andere partijen in de regio, zoals clusterorganisaties, kennisinstellingen en campussen, bedrijven uit het buitenland interesseren voor vestiging in de regio.

De NOM investeert in de ontwikkeling van Noord-Nederland en onderdeel daarvan is het actief zoeken van buitenlandse bedrijven die zich mogelijk willen vestigen in de regio. Groningen, Assen en Noordenveld hebben nu besloten hierin meer gezamenlijk en proactief te willen optrekken en hierover bestaande afspraken met de NOM te bundelen. Volgens de NOM kunnen ook andere gemeenten nog aanhaken.

Het unieke van de samenwerking tussen de drie gemeenten is dat heel duidelijk gekozen is dat het niet uitmaakt op welke gemeente een lead gericht is en waar een bedrijf zich uiteindelijk vestigt, aldus de NOM. Bedrijven voelen zich vaak ook niet gebonden aan gemeentegrenzen. Zij zoeken een vestigingsplaats die past bij hun bedrijf en context.

De gemeenten Groningen, Assen en Noordenveld hebben een aantal speerpunten waarop acquisitie zich richt. Zo ligt er een goede propositie om datacenters naar Groningen te trekken. Ook voor acquisitie op het gebied van life sciences, IT/online bedrijven en de energiesector liggen kansen,. Daarnaast krijgen de campussen (Groningen Campus en Health Hub Roden) steeds meer vorm, aldus de NOM. Assen heeft een bijzondere potentie op het gebied van veiligheid, mobiliteit, zorg en duurzaamheid .

Tags (categorieën en branches)AssengemeenteGroningennomNoordenveld

Geef een reactie