Tesla opent verkooppunt in Groningen

GRONINGEN – Het elektrische automerk Tesla gaat zich met een eigen Tesla Store vestigen in Groningen. De vestiging komt in het huidige onderkomen van Autohuis Joel op industrieterrein Driebond, zo laat de eigenaar van het pand weten.

Volgens het Dagblad van het Noorden komen er in de 2250 vierkante meter grote vestiging een showroom en een serviceafdeling voor onderhoud en reparatie.

Tesla wil zelf de vestiging nog niet bevestigen, maar laat wel weten op zoek te zijn naar een geschikte locatie in het Noorden. Volgens Lucas Joel van het Zweedse Autohuis nam Tesla anderhalf jaar geleden al contact op om één van zijn twee autopanden te huren.

Joel moet het pand op 1 maart helemaal leeg hebben opgeleverd. Tesla zorgt dan zelf voor de stopcontacten voor de elektrische auto’s. Het is nog niet bekend hoeveel auto’s er straks in de showroom komen te staan. Naar verluidt gaat de vestiging open in het tweede kwartaal van dit jaar.

Groningen is in Nederland de zevende stad met een eigen Tesla Store. Ook in Den Haag, Tilburg, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam en Arnhem zijn al Tesla Stores.

Het automerk presenteert zich van 14 tot en met 26 maart op het Waagplein met een trailer, waarin de Groningers beter kennis kunnen maken met Tesla.

Tags (categorieën en branches)driebondGroningenJoeltesla

Geef een reactie