Enorme opbrengst tijdens on-Gronings groots gala in MartiniPlaza

GRONINGEN – Het Groningse zakenleven en een blik vol BN’ers hebben tijdens een groots gala van Stichting Help Direct in MartiniPlaza meer dan 150.000 euro opgehaald voor de bouw van een school in het arme Sri Lanka.

Het gala van de Stichting Help Direct trok zo’n vijfhonderd bezoekers, die allemaal in galakleding konden genieten van een uren durende dinershow vol topartiesten.

Hans Langhout en zijn partner Jacques d’Ancona zijn de drijvende krachten achter het gala, dat elke twee jaar wordt georganiseerd. Ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, namelijk de bouw van een school voor kinderen in Sri Lanka voor kinderen met een beperking. De gasten betalen allemaal voor hun tafel, maar krijgen daarvoor een groots feest.

Onder andere Hans Liberg, de Ashton Brothers, Dominee Gremdaat, Erik van Muiswinkel en Wia Buze traden op. Bert Visser verkocht loten, terwijl Hennie Huisman samen met Jacques d’Ancona veilingmeester was. Absoluut klapstuk was het optreden van illusionist Hans Klok.

In de zaal zaten onder andere zakenlieden als Geert Schaaij (Beursgenoten), Wietze Snaak (Jos Beeres), Erik Jan Worst (Ophtec), Haskia Kramer (Internoord), Hans Nijland en Gerard Kemkers (FC Groningen). De topsporthal van MartiniPlaza was onherkenbaar omgetoverd in een balzaal met allure.

De organisatie is blij met de enorme opbrengst, die bekend werd gemaakt door Hans Klok. “Fantastisch”, jubelde organisator Hans Langhout. “Hiermee zetten we een enorme stap in het realiseren van onze droom: een school in Sri Lanka.”

Geef een reactie