Chinezen kopen telecomtak van bedrijf Henk Koop

Chinezen kopen telecomtak van bedrijf Henk Koop

GRONINGEN – Het Chinese Citic Telecom CPC is eigenaar geworden van de telecomtak van Linx, een bedrijf waarin de Groningse bouwondernemer Henk Koop grootaandeelhouder is. Dit meldt het Financieel Dagblad (FD).

De transactie is afgelopen week definitief rondgekomen, vertelt Heiko Koop aan het FD. Heiko Koop is een neef van ondernemer Henk Koop en sinds vier jaar ceo van Linx.

Linx

Linx ontstond rond de eeuwwisseling. Het bedrijf bouwde een communicatienetwerk op in Noordoost-Europa, dat de Baltische regio en Rusland verbindt met West-Europa.

Bij het bedrijf werken nu 150 mensen, van wie 65 overgaan naar Citic Telecom. Een groot deel van de personeelsleden werkt in Rusland en Estland, naast de medewerkers op het hoofdkwartier in Amsterdam-Zuidoost.

Overname

De partijen doen geen uitspraken over de overnamesom. Een deel ervan vloeit naar de eigenaren van Linx. Naast de twee grootaandeelhouders Henk Koop en Cor Boonstra zijn er ook een stuk of 60 kleine investeerders.

 

Geef een reactie