Portena Bulstra

Portena Logistiek neemt Bulstra Transport over

HEERENVEEN/DRACHTEN – Portena Logistiek in Heerenveen heeft Bulstra Transport in Drachten overgenomen.

De activiteiten van de Drachtster onderneming sluiten uitstekend aan bij die van Portena, zegt directeur René Visser van het Heerenveense familiebedrijf dat vooral veel levensmidddelen en fietsen transporteert.

“De zendingsvolumes van Bulstra zijn overwegend kleiner dan die van ons. Wij willen in dit segment groeien om ons breder en sterker te positioneren. Het marktbeeld is dat zendingsvolumes kleiner worden en in aantal toenemen”, aldus Visser.

Die ontwikkeling wordt mede veroorzaakt door de enorme groei van het online winkelen. “Op dat type dienstverlening had ons bedrijf zich nog niet zo sterk ontwikkeld.”, zegt de directeur. “Maar ook onze bestaande opdrachtgevers willen in toenemende mate vaker kleinere zendingen verstuurd hebben.”

Portena versterkt met de overname volgens Visser zijn positie als noordelijke knooppunt in de landelijke distributiestromen. Het bedrijf probeert zijn netwerk naar zo veel mogelijk regio’s in het land uit te breiden. De directeur sluit nieuwe overnames daarom niet uit.

Portena heeft nevenvestigingen in Assen, Waardenburg en Zaltbommel. Het telt zo’n 200 medewerkers, 100 vrachtwagens en heeft een omzet van 24 miljoen euro per jaar. Het bedrijf is daarmee vier keer zo groot als Bulstra Transport.

Bulstra en Portena blijven onder eigen naam actief. De leiding van het Drachtster bedrijf blijft vooralsnog in handen van directeur Siebout Bulstra. Volgens hem was aansluiting bij een grotere onderneming voorwaarde om het voortbestaan van het bedrijf en de werkgelegenheid veilig te stellen.

Beide bedrijven hebben een lange historie in de transportwereld. Portena dateert van 1932, Bulstra van 1929.

Portena heeft ruim 300 opdrachtgevers, waaronder Accell (fietsen van de merken Batavus, Sparta en Koga) en zuivelreus Fonterra, beide eveneens gevestigd in Heerenveen.

Geef een reactie