Leden jubilerende businessclub Oosterpoort en Stadsschouwburg vieren feestje op Noorderslag

De businessclub van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg in Groningen bestaat dit jaar tien jaar en zo’n heugelijk feit moet natuurlijk gevierd worden. En dat hoefde je de leden van de netwerkclub geen twee keer te zeggen. Slingers ontbraken, maar verder waren alle ingrediënten van een topfeest aanwezig: mooie wijnen, goede biertjes, lekkere hapjes, een hoop gasten en vooral veel, heel veel muziek. Welkom op Noorderslag!

De businessclub was daar op speciale uitnodiging van de ondernemersclub van Eurosonic Noorderslag. ‘Omdat dit ons jubileumjaar is, waren we uitgenodigd voor een gezamenlijke netwerkborrel op Noorderslag’, vertelt Jolanda Stoppels van de businessclub Oosterpoort en Stadsschouwburg. Om toe te voegen dat het hier wel om een heel bijzonder ‘cadeau’ gaat. ‘Noorderslag is enorm populair. Het festival is doorgaans binnen een paar minuten uitverkocht. Dat wij als grote groep hierbij kunnen zijn, is dus heel bijzonder.’

En dat was ook duidelijk te zien aan de opkomst. Want wat blijkt? Onder de leden van de businessclub van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg zitten nog heel wat muziekliefhebbers. Zo spotten we Henk Smid van Variass en Richard Rodenburg van Destic Kunstoffen en ook Ronald Korremans van Pronk Belettering en Jeroen Knot van Trip Advocaten & Notarissen lieten een avondje Noorderslag niet aan zich voorbij gaan.

En hoe begrijpelijk. We zeiden het net al: het muziekfestival Noorderslag is traditioneel binnen no-time uitverkocht en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het festival is zowel bij muziekliefhebbers als bij professionals uit de muziekindustrie geliefd omdat het alleen maar aanstormende, Nederlandse talenten zijn die de podia beklimmen.

De leden van beide netwerkclubs werden deze zaterdagavond als heuse VIP’s ontvangen. Zo hoefden ze niet ellenlang in de wachtrij voor de ingang en de garderobe te staan, maar hadden ze een exclusieve, snelle VIP-ingang.

Ook eenmaal binnen werden de leden van beide clubs in de watten gelegd. In restaurant Tromp werden alle gasten van die avond – waaronder ook Peter Foussert van Plas Bossinade, Ernst de Bie van TKP Pensioen en Laura Wilpstra van Walnutt BV ( alle drie lid van de ondernemersclub ESNS) – verwelkomd met een drankje en een klein hapje. Het voornaamste gespreksonderwerp van deze borrel laat zich raden. Inderdaad: muziek en bandjes.

Althans, we gokken maar even dat dit ook het onderwerp van gesprek is tussen uitgever Paul Heikens en advocaat Pieter Lettinga. Beide heren worden vergezeld door hun echtgenote: respectievelijk Marieke Heikens van New Publishers en kunstenares Coby Schoonhoven. Ondertussen spotten we ook nog enkele leden van de ondernemersclub van ESNS, zoals Hiscal Hendriks van Delftechniek, Gerrit van Werven van Energy Valley en Stefan Pieters van Fooq.

Even verderop lopen we Jolanda Stoppels weer tegen het lijf, die als initiatiefneemster al tien jaar hét gezicht van de businessclub is. In de tien jaar dat de club bestaat, is dit de eerste keer dat de clubleden een bezoek brengen aan Noorderslag. ‘Met onze leden, die op hun beurt een relatie mee mogen nemen, bezoeken we als businessclub ongeveer een keer per maand een theaterstuk, dansvoorstelling of concert. Het blijkt – nog steeds – voor veel mensen de ultieme manier van netwerken’, vertelt Jolanda. ‘Je bent een avondje uit, je kunt je relaties trakteren op een leuke avond én je doet nieuwe contacten op!

Vergeet ze bijna nóg een pluspunt: het feit dat je als clublid als een soort VIP naar Noorderslag kunt! Want dat is waar het deze avond natuurlijk om draait: om al die bandjes die verspreid over tien podia in de Oosterpoort aan het spelen zijn. Nadat de aanwezigen – een kleine 200 in totaal – nog wat tips hebben gekregen over vooral-niet-te-missen-bandjes en vette optredens, is het moment daar en verruilen de leden de ontspannen sfeer van het restaurant voor de drukte in de rest van het cultuurcentrum. Netwerken? Dat komt later wel!

Tags (categorieën en branches)noorderslagoosterpoort

Geef een reactie