harm post vertrek Groningen Seaports

Inspirerende en enthousiasmerende Harm Post kondigt vertrek aan bij Groningen Seaports

GRONINGEN – Directeur Harm Post van Groningen Seaports gaat vandaag zijn afscheid aankondigen. Dat meldt vanmorgen het Dagblad van het Noorden. Volgens deze krant doet Post dat vanmiddag tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

Post (63) heeft nog geen nieuwe baan en zou volgens het Dagblad eind van dit jaar vertrekken. Hij is sinds 2001 directeur van Groningen Seaports. In de zestien jaar dat hij de leiding had bij deze organisatie, die de havens van Delfzijl en Eemshaven bestiert, veranderde de Eemshaven van onzeker project in banenmotor voor Noord-Groningen.

Met name de komst van de elektriciteitscentrale van RWE gaf een enorme bouwimpuls. Deze centrale is wel omstreden geraakt omdat het deels een kolengestookte centrale is.

Een andere grote impuls kwam er van de bouw van het datacentrum van Google. Vandaag zal er officieel een derde zeer groot project worden geopend: het grootste veld van zonnepanelen van Nederland.

Post staat bekend als een zeer inspirerende en enthousiasmerende directeur. Ook vindt hij dat Groningers zich niet altijd zo bescheiden moeten opstellen. Dat geldt ook voor de Eemshaven. Een bekende uitspraak van hem gaat er over hoe de Eemshaven zich moet verhouden tot de haven van Rotterdam. “Grote havens, grote bekken. Kleine havens….nog grotere bekken!”, aldus de scheidende directeur.

Harm Post is ook voorzitter van de Commercieele Club Groningen.

Geef een reactie