eemsgolaan

Onderdoorgang Eemsgolaan klaar; ondernemers willen Kranenburg nu karakteristieke uitstraling geven

GRONINGEN – Onderdoorgang Eemsgolaan is klaar: Kranenburg heeft een veilige en snellere entree gekregen omdat de . De VBGW en de ondernemers op het bedrijventerrein langs de A7 richting Drachten willen het bedrijvenpark verder ontwikkelen. Op 12 december werd afgesproken dat ze serieus gaan werken aan het ontwikkelen van een plan voor een nieuw parkachtig landschap, evenals aan een oriënteringspunt, zodat iedereen straks met plezier in dit gebied werkt en woont. Dat moet ook zorgen voor meer bekendheid van Kranenburg.

Op initiatief van de VBGW was er vanmorgen een bijeenkomst in het bedrijf Patheon, aan de Rozenburglaan. Daar spraken vertegenwoordigers van bedrijven uit dit gebied over het initiatief om het bedrijventerrein nieuwe impulsen te geven. Op dit terrein werken inmiddels meer dan drieduizend mensen. Aangezien veel van de er gevestigde bedrijven in de groei zitten, zou dat aantal nog sterk kunnen groeien.

Op zichzelf is Kranenburg nu ook wel een terrein met veel ruimte, grote gebouwen en veel groen, maar erg representatief ziet het er ook niet uit. ‘Het zou goed zijn wanneer dit gebied een kwaliteitsimpuls zou kunnen krijgen. Door het terrein aantrekkelijker in te richten is het ook voor alle medewerkers prettiger om tussen de middag te wandelen. Investeren in dit gebied is een investering inde toekomst, en ook in het welbevinden van de medewerkers’, zo betoogde voorzitter Klaas Holtman van de VBGW.

De firma Donkergroen is al gevraagd om na te denken over een betere inrichting van het gebied, en heeft een eerste opzet gemaakt. Volgens een woordvoerder van Donkergroen moet een parklandschap ‘meer zijn dan een gazon dat je af en toe even maait. Kijk naar Central Park in New York of het Vondelpark in Amsterdam: daar vinden mensen het heerlijk om te recreëren’, zo betoogde hij.

Overigens zijn de plannen nog lang niet definitief, en zullen de bedrijven uit het gebied er ook achter moeten gaan staan. De VBGW heeft op zich genomen om initiator te zijn, maar uitsluitend wanneer de bedrijven in het gebied er ook aan mee werken. Waarschijnlijk zal er een gebied coöperatie worden opgericht, waarvan de VBGW het secretariaat en de directievoering wel wil doen, maar uitsluitend in samenwerking met de bedrijven.

De bijeenkomst van maandagmorgen was bedoeld om te peilen of bedrijven op Kranenburg het een goed idee vinden om een plan te maken. Dat bleek inderdaad het geval. Ook de gemeente Groningen liet weten het eerste plan van Donkergroen aantrekkelijk te vinden.

En dat betekent dus dat er nu verder gewerkt kan worden aan het maken met een plan voor een mooi landschap en een markant oriëntatiepunt, in samenspraak met de ondernemers uit dit gebied.

Tags (categorieën en branches)A7donkergroeneemsgolaankranenburg

Geef een reactie