VoIPGRID is snelst groeiende bedrijf van Nederland

VoIPGRID is snelst groeiende bedrijf van Nederland

Het stad-Groninger bedrijf VoIPGRID van Mark Vletter is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat bleek dinsdag tijdens de uitreiking van de landelijke FD Gazellen Awards. VoIPGRID noteerde de afgelopen drie jaar een groeipercentage van 1673 procent. Dat leverde Vletter en kornuiten eerder al de Gouden Gazelle in de categorie klein op tijdens de noordelijke prijsuitreiking.

Bedrijven kunnen beldiensten bij VoIPGRID inkopen en onder eigen merknaam verkopen. VoIPGRID noemt zichzelf ‘de meest eigenwijze speler in de telecommarkt’. “Die eigenwijsheid wordt beloond”, aldus het FD. “VoIPGRID maakte de afgelopen jaren een spectaculaire groei door. De aanbieder van een VoIP-telefonieplatform voor telecomleveranciers telt nu ruim 12.000 eindklanten met 100 miljoen zakelijke belminuten per jaar. Die groei is te danken aan het vergroten van het aantal afzetkanalen en het aanbieden van trainingen en marketingondersteuning. Voor de komende jaren is het de uitdaging te blijven innoveren in een markt die voortdurend verandert. In 2016 is dat in ieder geval gelukt: de omzet stijgt dit jaar met zo’n 70%”, zo schrijft de krant op de eigen website.

VoIPGRID, een zusje van Voys, bleef in de landelijke lijst van snelste groeiers FMJ-NW uit Amsterdam (1598 procent) en NFP Groep uit Heerenveen (1078 procent) voor. In de lijst met snelste groeiers staan nog meer bedrijven uit de stad Groningen. Ook Gadero (13e met 497 procent)), JouwICT (33e met 370 procent), Brandfield (47e met 310 procent) en Payrollplaats (75e met 248 procent) scoorden goed.

De FD Gazellen Awards richt zich op snelgroeiende ondernemingen in Nederland. Dit jaar zijn er 617 FD Gazellen bekroond tijdens vier regionale bijeenkomsten eerder deze maand. Dat is een kwart meer dan vorig jaar (490).

Tags (categorieën en branches)FD Gazellen AwardsVoIPGRID

Geef een reactie