Groningse ondernemers doen appèl op politiek om keuze te maken voor Groningen Airport Eelde

Tijdens de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven in Martiniplaza in Groningen hebben vier ondernemersorganisaties gisteren een dringend appèl op de politiek gedaan om Groningen Airport Eelde te steunen. Zelf deden de ondernemers ook een financiële duit in het zakje.

Groningse ondernemers aangesloten bij de bedrijvenverenigingen VBGW, VBZO, VBNO en GCC zijn financieel in de bres gesprongen voor de nieuwe ondernemersvereniging rondom Groningen Airport Eelde. Het betreft het vorige maand opgerichte GRQ Business Network. De bedrijvenverenigingen vinden het voortbestaan van Groningen Airport Eelde zó belangrijk dat ze gistermiddag een cheque hebben overhandigd. Het betreft een ‘verdubbelaar’ van 50.000 euro.

Johan Lindemulder van GRQ ‘Business Network was blij met de steun. ‘Wij doen een appèl op de noordelijke politiek om steun te blijven geven aan Groningen Airport Eelde. Dat de vier ondernemersorganisaties ons steunen is heel mooi, maar is ook een duidelijk signaal aan de politiek om Eelde te blijven steunen’, zo betoogde hij.

Klaas Holtman, voorzitter van de ondernemersvereniging VBGW en van het Fonds Ondernemend Groningen: ‘Ondernemers willen zelf ook bijdragen. Moreel door onze netwerken in te zetten, maar nu ook financieel, met deze ‘verdubbelaar’. Diverse bedrijven hebben bovendien zelf ook al gestort in diverse fondsen’.

 

Geef een reactie