Groningen grote winnaar tijdens uitreiking FD Gazellen Awards in Leeuwarden

De provincie Groningen was met maar liefst drie Gouden FD Gazellen Awards de grote winnaar van de noordelijke verkiezing van snelste groeiers. De Groningse ondernemingen VoIPGRID, Brandfield en Moving Spirits wonnen alle drie hun categorie. In totaal kregen in het Leeuwarder waterinstituut Wetsus 19 Groningse bedrijven een Gazelle Award. Je krijgt zo’n award als je in drie opeenvolgende jaren een structurele omzetgroei van minimaal 20 procent realiseert.

De provincie staat daarnaast ook nog eens in de top 3 van de snelst groeiende provincies van Nederland. De negentien Gazellen noteerden over de afgelopen drie jaar een gemiddelde omzetgroei van 354 procent. Friesland moest het met 16 Gazellen doen. Drenthe scoorde vijf noteringen in de lijst.

IT-bedrijf VoIPGRID won met een gemiddelde omzetstijging van 1673 procent in de categorie klein, met omzetten tot 2 miljoen euro. Het eveneens Groningse Brandfield, een nieuwe online shop voor style-items, noteerde een gemiddelde omzetgroei van 310 procent en won daarmee de categorie ‘middel’ (omzet van 2 tot en met 10 miljoen euro).

In de categorie groot (omzet van 10 miljoen of meer) won de Groningse drankenhandel Moving Spirits International met een gemiddelde omzetstijging van 112 procent de Gouden Gazelle. Payroll Company uit Stadskanaal won daarnaast ook nog een Zilveren Gazelle dankzij een gemiddelde omzetgroei van 29 procent.

Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, ziet de continue ambitie bij FD Gazellen. “Onderzoek onder FD Gazellen toont aan dat zij dit jaar in een volgende fase zijn beland. Hun belangrijkste thema op dit moment is het werven van nieuw gekwalificeerd personeel. Daarnaast kijken zij voor hun activiteiten veelal al over landsgrenzen heen en hebben ze een duidelijke strategie om via nieuwe kanalen niches op te zoeken. Graag geeft het FD vanavond in Leeuwarden het ondernemerschap weer een boost.”

De FD Gazellen Awards 2016 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door Topicus, Business Boost (MKB Nederland en ING) en Payper.

Foto: Alle trotse winnaars uit Groningen met van links naar rechts: Frank Hofstede (Moving Spirits), Daniëlle van der Ploeg (Payroll Company Holding), Mark Vletter (VoIPGRID) en Jacco Tas (Brandfield).

Tags (categorieën en branches)FD Gazellen Awards

Geef een reactie