Eska winnaar Groninger Ondernemingsprijs

En de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2016 is… Eska uit Hoogezand! De stad-Groningse bedrijven Voys en Bos&Bos haalden het dus net niet.

Eska uit Hoogezand en Sappemeer maakt massief karton. Dat wordt onder andere gebruikt voor spellen, legpuzzels, mappen, hardcovers (1 op de 4 boeken wereldwijd). Onlangs heeft ook Gucci de sterke eigenschappen van het karton van Eska ontdekt en het Italiaanse merk gebruikt het nu als basis voor luxe cadeauverpakkingen van schoenen, sjaals en tassen.

Daar waar de meeste maak-industrieën al lang en breed zijn vertrokken naar lage-lonen-landen, blijft Eska haar oorspronkelijke vestigingsplaatsen trouw. ‘Dankzij onze slimme productieprocessen zijn wij nog steeds koploper in onze bedrijfstak. Efficiënt produceren zit in ons DNA. Daarom kennen we mooie groeicijfers en stijgt ons volume jaarlijks’, verklaart directeur Rienk Jan van der Kooi.

Tags (categorieën en branches)EskaGroninger Ondernemingsprijs

Geef een reactie