De Rietschans: ‘Borrelen, dineren of lunchen met uitzicht op het meer’

Het nieuwe pand van De Rietschans aan het Paterswoldsemeer in Groningen heeft medio september weer de deuren geopend. Het nieuwe onderkomen lijkt in niets op het vorige pand, dat twee jaar geleden volledig afbrandde: het is lichter, moderner, ruimer én – ook niet onbelangrijk – de mogelijkheden zijn er eindeloos. ‘Dineren, vergaderen, borrelen of aanmeren voor een kopje koffie met taart. Het kan allemaal en alles is bespreekbaar’, aldus Renate Snoeijing van de Martini Hotel Group, waar De Rietschans onder valt.

In augustus 2014 sloeg het noodlot toe. Tijdens hevig noodweer sloeg de bliksem in en brandde De Rietschans tot de grond toe af. De Rietschans was toen net grondig verbouwd en pas drie maanden open.

Dik twee jaar heeft het dus moeten duren voordat De Rietschans de deuren weer kon openen. En hoe! Overeenkomsten met de ‘oude’ Rietschans zijn er nauwelijks. ‘Hoe triest ook, de nieuwbouw gaf ons wel de mogelijkheid allerlei verbeteringen door te voeren’, vertelt Renate.

‘Het grootste verschil? De enorme hoeveelheid licht in het gebouw! De pui aan de kant van het Paterswoldsemeer is bijna helemaal opgetrokken uit glas. Dat betekent niet alleen dat het hier enorm licht is, maar dat je ook vanaf vrijwel elke plek een prachtig uitzicht over het meer hebt.’

Van alle markten thuis 

Onder het genot van dat prachtige uitzicht kun je bij De Rietschans dineren, lunchen, borrelen of gewoon een kopje koffie drinken. Dineren kan in het á la carte-restaurant op de begane grond of – bij mooi weer – op het grote terras aan het meer. De kaart is internationaal. Er staan veel vlees- en vegetarische gerechten op, maar liefhebbers van vis- en schaaldieren komen bij De Rietschans helemaal aan hun trekken. Alle gerechten worden gemaakt met dagverse en waar mogelijk lokale producten en bereid in een grote, open keuken. ‘Gasten kunnen dus precies zien hoe hun eten bereid wordt.’

Op de bovenverdieping van De Rietschans vind je vier zalen; drie grote en een wat kleinere. De zalen zijn volgens Renate een ideale vergaderlocatie. ‘Vanuit de zalen heb je een geweldig zicht op het meer en zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt er bovendien heel goed het nuttige met het aangename verenigen: een bijeenkomst kan worden afgesloten met een borrel, bbq of diner en het is zelfs mogelijk je vergadering of workshop te combineren met een boottochtje over het meer’, zegt ze. Omdat de zalen makkelijk aan elkaar te koppelen zijn, is er ook genoeg ruimte voor hele grote gezelschappen.

Ook voor grote feesten, borrels, recepties en zelfs trouwerijen ben je bij De Rietschans aan het goede adres. ‘Je kunt bij ons natuurlijk je trouwfeest geven, maar wat nog leuker is: we zijn ook aangewezen als officiële trouwlocatie waardoor je hier dus ook kunt trouwen!’

Het moge duidelijk zijn: De Rietschans mikt op een heel divers publiek. ‘Onze doelgroep is heel divers. Eigenlijk komt het hierop neer: iedereen die zich even in een andere wereld wil wanen, buiten de stad en op een prachtige plek, is welkom!’

 

Tekst: Marieke Bos

Tags (categorieën en branches)De Rietschans

Geef een reactie