Hup, naar Kopenhagen!

Maandag 19 september vond de eerste vlucht plaats van de nieuwe verbinding tussen Groningen Airport Eelde en Copenhagen Airport. De route is feestelijk geopend door de Nederlandse Ambassadeur in Denemarken, Henk Swarttouw. De ambassadeur kwam speciaal voor deze gelegenheid op de eerste binnenkomende vlucht vanuit Kopenhagen. Hij werd op de luchthaven verwelkomd door luchthavendirecteur Marco van de Kreeke, Commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar en de Burgemeester van Tynaarlo, Marcel Thijsen.

Op de eerste vlucht waren 21 passagiers aan boord. Na een korte stop vloog het vliegtuig met 32 reizigers weer terug naar de Deense hoofdstad. In het vliegtuig is plek voor 40 passagiers. Vanaf nu kan men met de Estse vliegmaatschappij Nordica Air twee keer per dag op en neer vliegen tussen Eelde en de internationale vluchthaven van Kopenhagen. Dat moet Groningen Airport Eelde het eerste jaar 30.000 passagiers extra opleveren en het tweede jaar maar liefst 40.000. Vooral toeristen en zakenmensen zullen gebruik gaan maken van de verbinding. De slogan “Hup, naar Kopenhagen” benadrukt de mogelijkheid om middels deze lijn de hele wereld over te vliegen, waarbij Kopenhagen als overstapplaats (hub) fungeert.

Commissaris van de Koning Tichelaar: “De opening van de rechtstreekse verbinding met Kopenhagen is een enorme kans voor het Noorden”. De nieuwe luchtlijn vormt een belangrijke stap in de economische ontwikkeling en de toeristische ambities van Noord-Nederland. Marco van de Kreeke: “We zijn trots dat we vandaag de start van de vluchten naar Kopenhagen mogen vieren. De vluchten worden ook gelijk benut om via Kopenhagen door te vliegen: er reizen vandaag passagiers van en naar Denemarken, Zweden, Qatar, Finland en Polen.

Tickets naar Kopenhagen zijn verkrijgbaar vanaf €129,- retour en zijn te boeken op flynordica.nl.

Shuttlebus
Op 19 september startte ook de shuttlebus: een nieuwe, snelle en makkelijke busverbinding tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttlebus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt.

Tags (categorieën en branches)groningen airport eelde

Geef een reactie