Gemeente promoot Fietsstad 050 onder studenten

De gemeente Groningen gaat tijdens de KEI-week Fietsstad 050 promoten onder de eerstejaars studenten. De Slimme Routes tussen het hoofdstation en de Zernike campus worden onder de aandacht gebracht. De zogeheten “slimme fietsers” die woensdag tijdens de KEI-sportmarkt op de ACLO gebruik maken van de Slimme Route ontvangen een blikje frisdrank.

Middels de Slimme Routes wil de gemeente studenten wijzen op de mogelijkheid tot het nemen van de alternatieve, veiligere fietsroutes van en naar Zernike. Slimme fietsers hoeven minder vaak een autoweg over te steken. De routes zijn aangegeven met speciale borden en met logo’s op de fietspaden. De eerste Slimme Route loopt via het Jaagpad langs het Reitdiep naar Zernike. Dankzij een veiligere oversteek in twee etappes ter hoogte van de Pleiadenlaan is deze route sterk verbeterd. Ook zijn er grotere opstelstroken gerealiseerd.

De tweede Slimme Route die loopt via onder andere de Bessemoerstraat en het park in Selwerd. Ook deze route heeft dit jaar een upgrade gekregen doordat van de Bessemoerstraat een fietsstraat is gemaakt.

Tags (categorieën en branches)Fietsstad

Geef een reactie