EBG heeft GROEIfonds gelanceerd

Economig Board Groningen (EBG) heeft medio juni een nieuw fonds gelanceerd: het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds). Dit draagdrempelige fonds biedt leningen, garanties en participaties voor bedrijven in Noord-Nederland of voor ondernemers die zich daar willen vestigen. Het GROEIfonds onderscheidt zich van andere fondsen doordat het risico’s neemt die andere kapitaalverstrekkers, zoals banken, niet zomaar durven te nemen.

Het fonds bevat ruim 40 miljoen euro en is bedoeld om ondernemers te ondersteunen met geld om nieuwe projecten te starten, te innoveren en te groeien. Het doel is om bedrijvigheid in de regio Noord-Groningen te stimuleren en werkgelegenheid te creëren. Het fonds kent drie financieringsvormen: voor starters, het mkb en voor grote investeringen. Het GROEIfonds is actief in de negen gemeenten in Noord-Groningen: Loppersum, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren, Appingedam en De Marne. Bedrijven die hier ondernemen of van plan zijn te gaan ondernemen kunnen een uitgewerkt businessplan indienen bij het fonds.

Tags (categorieën en branches)Economic Board Groningen

Geef een reactie