Provincies worden aandeelhouder NOM

Provincies worden aandeelhouder NOM

De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe worden voor 50 procent aandeelhouder van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (N.V. NOM). De provincies en het ministerie van Economische Zaken hebben hierover onlangs een principeakkoord bereikt. De provincies zijn op dit moment nog voor 0,03 procent eigenaar. Het principeakkoord wordt bekrachtigd tijdens de aandeelhoudersvergadering die eind juni van dit jaar wordt gehouden.

De noordelijke provincies krijgen naast meer regionale sturingsmogelijkheden op de NOM ook  meer zeggenschap over het vermogen van de NOM zodat meer rendement beschikbaar blijft voor de noordelijke economie. De aandelendeal is voorbereid door de drie noordelijke gedeputeerden Sander de Rouwe (Provincie Fryslân), Patrick Brouns (provincie Groningen) en Henk Brink (provincie Drenthe) die samen aan de lat staan voor de economie in het Noorden.

Tags (categorieën en branches)nomNoordelijke Ontwikkelings Maatschappij

Geef een reactie