BaxBier begint eigen brouwerij

Het Groningse BaxBier neemt binnenkort zijn eigen brouwerij aan de Friesestraatweg in gebruik Groningen. Nu nog wordt het bier naar Groningse recept geproduceerd door een Belgische brouwerij. BaxBier is opgericht door oud-RUG-student Jeroen Bax. In 2015 verkocht het Groningse biermerk in totaal 500 hectoliter bier, goed voor zo’n 150.000 flesjes. BaxBier is momenteel te vinden bij 500 slijters in heel Nederland. Twee van de speciaalbieren die het merk levert, gingen er met goud en zilver vandoor tijdens de Brussels Beer Challenge.

Het succes maakt het nu mogelijk om een eigen brouwerij in Groningen in te richten. Om een deel van de kosten op te brengen, is via het Groningse platform All4funding een crowdfundingactie gestart. Van de gewenste 100.000 euro is inmiddels al een groot deel binnen.

Tags (categorieën en branches)BaxBier

Geef een reactie