effektief groep

Effektief Groep maakt doorstart met failliete schoonmaakbedrijf Luinge

Effektief Groep heeft vorige week het in zwaar weer geraakte schoonmaakbedrijf Luinge overgenomen. Het bedrijf uit Coevorden werd op 14 juli jl. failliet verklaard. De bedrijfsvoering is per 20 juli overgenomen door Effektief Groep.

Schoonmaakbedrijf Luinge verkeerde al langere tijd in financiële moeilijkheden. Ondanks het bijna zestigjarig bestaan van het familiebedrijf heeft het bedrijf de aansluiting bij de veranderende markt niet kunnen houden. Voor de medewerkers van het bedrijf komt met de doorstart een einde aan de onzekerheid rondom het voortbestaan van hun baan. Door de overname blijft de lokale werkgelegenheid voor circa 26 vaste medewerkers gegarandeerd.

Effektief Groep is een allround schoonmaakbedrijf. Het werkgebied beslaat de noordelijke provincies en de Randstad. Effektief Groep werkt dagelijks met circa 800 medewerkers bij uiteenlopende opdrachtgevers, van evenementen tot zorg. Binnen drie dagen na het uitspreken van het faillissement van schoonmaakbedrijf Luinge had Effektief Groep overeenstemming bereikt met de curator over de doorstart. Effektief Groep neemt hierbij alleen de goodwill over en niet de inventaris. “Onze eerste prioriteiten liggen bij het informeren van medewerkers en klanten en het wegnemen van hun zorgen”, aldus Erwin de Jong, operationeel directeur van Effektief Groep.

Het dienstenpakket en werkgebied van schoonmaakbedrijf Luinge zijn complementair aan dat van Effektief Groep. De komende maanden wordt bekeken welke activiteiten geïntegreerd worden in de bedrijfsvoering. Per direct gaat schoonmaakbedrijf Luinge verder onder de naam Effektief Groep en wordt er gewerkt vanuit het hoofdkantoor in Groningen en de satellietvestiging in Hoogeveen.

Fotocredit: Freeimages.com/Jostein Hanssen

 

Geef een reactie