Hoofdpostkantoor Groningen wordt enorme startersfabriek

Het oude hoofdpostkantoor van PostNL in Groningen aan de zuidzijde van het station wordt omgebouwd tot een bedrijvenverzamelgebouw voor startende ondernemers. Momenteel is in het pand zo’n 6000 vierkante meter beschikbaar voor starters, maar dat moet op termijn worden uitgebreid tot 14.000 vierkante meter. Daarmee zou Platform Zuid, zoals de werknaam van het project luidt, één van de grootste starterslocaties van Nederland worden. Een en ander meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag.

Het is de bedoeling dat de kruisbestuiving tussen de vele starters uit verschillende disciplines tot innovatieve nieuwe ideeën gaat leiden. Een aantal starterscollectieven als game-incubator Indietopia (ongeveer 50 man met 21 bedrijfjes), De Maakplek (zo’n 40 starters) en Spindle (een dochter van internettelefoniebedrijf Voys) heeft al aangegeven zich in het oude postkantoor te willen vestigen.

Hoe lang de starters in het gebouw kunnen verblijven is nog niet bekend. Dit zal afhankelijk zijn van de herindelingsplannen voor het Groningse stationsgebied. De initiatiefnemers rekenen op een periode tussen de 3 en 15 jaar. Volgens de Groningse wethouder Joost van Keulen zal er zeker tot 2018 plek zijn voor de startende ondernemers.

Foto: Wutsje / Wikimedia CommonsCC-BY-SA-3.0

Tags (categorieën en branches)Groningenhoofdpostkantoorstarters

Geef een reactie