emmen

Dierentuinencongres in 2017 in Emmen

Het nieuwe theater van Emmen is pas over een jaar klaar en een naam is er ook nog niet. Maar het heeft al wel een eerste grote congres binnengehaald.

In 2017 komen de directies van de meeste grote dierentuinen in Europa, vertegenwoordigd in de EAZA, naar Emmen voor hun jaarlijkse congres. Dat zei directeur Frankwin van Beesr van Dierenpark Emmen na afloop van een bijeenkomst bij voetbalvereniging Drenthina in Emmen. Van Beers tekende er het contract dat Wildlands Adventure Zoo – de nieuwe dierentuin in Emmen – voor de komende jaren als shirtsponsor verbindt aan de jeugd van voetbalvereniging Drenthina.

Het nieuwe theater en Wildlands zijn beide in aanbouw aan de westkant van het centrum van Emmen. Ze vallen straks onder dezelfde directie. Van Beers: ‘Dat heeft grote voordelen bij het organiseren van bijeenkomsten als congressen en jaarvergaderingen. Bezoekers kunnen dan makkelijk de dierentuin in.’

Wildlands gaat volgend voorjaar open, het nieuwe theater een half jaar later. Van Beers is enthousiast over de verkoop van abonnementen voor het nieuwe park. ‘We hadden verwacht dat 30% van de huidige kaartverkoop een combi-abonnement zou zijn, dus een kaartje voor het laatste jaar in Dierenpark Emmen en het eerste jaar in Wildlands. Maar dat is liefst 72 procent.’

De EAZA telt nu 345 leden in 45 landen. Het congres wordt gehouden van 19 tot 23 september 2017 en Van Beers schat dat er zo’n zes- tot achthonderd deelnemers naar Emmen komen.

Bron: Dagblad van het Noorden

Tags (categorieën en branches)dierentuinEmmenFrankwin van BeersWildlands

Geef een reactie