energie

Prestigieuze Energie Economie Conferentie 2018 naar Groningen

De 41e editie van de Internationale Energie Economie Conferentie 2018 zal plaatsvinden in Groningen. Dat melden de Benelux Associatie voor Energie Economie (BAEE), de Faculteit voor Economie en Bedrijfskunde aan de RuG (FEB) en de Energy Academy Europe (EAE) maandag.

De Raad van de Internationale Associatie voor Energie Economie (IAEE) heeft het aanbod van de samenwerkende organisaties om de conferentie in 2018 in Groningen te organiseren geaccepteerd. De conferentie trekt ongeveer 500 deelnemers uit de academische wereld, de overheden  en de energiesector over de hele wereld.

Tijdens de conferentie zullen tientallen voorname sprekers en deskundigen  hun visie geven op actuele kwesties als energie economie, energiebeleid en energiemarkten. Volgens Bert Wiersema, Managing Director van de EAE, past de conferentie naadloos binnen de reputatie van de regionale Nederlandse kennis op  het gebied van energie.

Machiel Mulder, BAEE-voorman en hoogleraar energie economie in Groningen is voorzitter tijdens het congres en zeer verheugd dat Groningen als gaststad is uitgekozen:  “Ron Ripple, de vice-president Voor Conferenties van de IAEE, vertelde ons dat de Raad ons heeft verkozen uit een bijzonder sterk veld van kandidaten.”

De conferentie zal van 10 tot 13 juni 2018 plaatsvinden.  “2018 lijkt misschien ver weg”, voegt Machiel Mulder toe, “maar er moet in de tussentijd veel gebeuren om te zorgen dat het een memorabele conferentie wordt, van het conferentieprogramma zelf tot aan de excursies en nevenevenementen, die mogelijk een Belgisch of Luxemburgs tintje krijgen.

Tags (categorieën en branches)energieenergieconferentieGroningen

Geef een reactie