Van Vliet

Dominiek van Vliet: ‘We zijn de sfeermakers in huis’

Dominiek van Vliet werkt als interieurarchitect bij De Inspiratieruimte van De Andere Schilder in Woonforum Vesta. De Andere Schilder richt zich niet alleen op hoogstaand schilderwerk voor binnen en buiten, maar ook op een totaal kleur- en interieuradvies, nieuwe decoratieve technieken en eigentijds stucwerk voor de wanden. ‘We verkopen een beleving’, zegt Van Vliet.

Wat doe je precies bij De Andere Schilder?
‘Ik werk er als interieurarchitect. Ik ontwerp en geef veel advies. Meestal gaat het om het dan om schilderwerk, kleuradvies en interieuradvies. Soms fungeer ik ook simpelweg als klankbord voor ideeën die klanten hebben. Je probeert zo goed mogelijk de wensen van de klant te vertalen. En daarnaast bieden we ook een ‘totaalconcept’ aan, dat is inclusief indeling, plattegronden, moodboards en natuurlijk interieuradvies. We werken veel voor particulieren, maar ook bedrijven die hun kantoor aan willen pakken, kunnen bij ons terecht. Daarnaast hebben we ook een eigen verflijn: de ES Exclusieve verflijn.’

De Andere Schilder is niet zomaar een schildersbedrijf. Wat maakt jullie anders?
‘Het verschil zit ‘m in het meedenken met de klanten. Wij zijn geen schildersbedrijf dat je opbelt om een muurtje te komen verven. We zijn graag betrokken bij het hele traject en denken echt mee. Dus we kijken met klanten naar wat het beste bij hen past. Dan bekijken we de ruimte en wat voor sfeer er precies wordt gezocht. Het gaat dus om het totaalplaatje: hoe zien de meubels eruit? Wat voor ruimte is het? Hoe is de lichtinval? Wij zijn de sfeermaker in huis.’

Weten klanten bij binnenkomst al wat ze willen?
‘De meeste klanten hebben al aardig een idee voordat ze komen. Maar het komt ook voor dat men wilt dat je ‘er iets van gaat maken’. De gemene deler is dat mensen wel een bepaalde smaak hebben. Gaandeweg kom je er samen met de klanten achter wat zij mooi vinden en wat goed past in de ruimte. Ik houd er echt van om samen met de klant op zoek te gaan naar verrassende combinaties tussen stijlen en materialen.’

Hoe ben je bij De Andere Schilder terecht gekomen?
‘Ik ben als stagiair begonnen bij het architectenteam van Vesta Woonforum. Daar leerde ik Eduard Schaaphok kennen. Hij wilde graag een inspiratieruimte starten voor zijn bedrijf in Vesta Woonforum, waar de klant goed geadviseerd kon worden en waar je sfeer kon proeven. Toen heeft hij mij gevraagd. Ik kende De Andere Schilder omdat ik bij Vesta Woonforum al met hun producten werkte.’

Waarom denk je dat je als high potential genoemd wordt?
‘Het concept van De Andere Schilder is uniek in het Noorden. We merken het zelf namelijk ook aan onze klanten. Ik fungeer bovendien als aanspreekpunt en ben voor een groot publiek hét gezicht van De Andere Schilder in onze Inspiratieruimte. Ik sta op een plek waar veel mensen komen, misschien is dat ook een reden dat ik opval.’

Wat vind je het mooiste aan je werk?
‘Het mooiste vind ik dat je klanten blij kunt maken met een leefomgeving waarin ze zich prettig voelen. Je helpt mensen echt mee om een thuis te creëren. Als we een mooi project hebben afgerond, gaan we vaak nog even langs voor feedback. Als de klant het dan mooi vindt, vind ik dat persoonlijk erg fijn om te horen. “Doel bereikt”, denk ik dan.’

Wat zijn je ambities?
‘Mijn ambitie is om met De Andere Schilder nog heel veel mooie projecten te realiseren. Daarnaast hebben we een eigen verflijn die we nog willen uitbouwen. En dat geldt eigenlijk ook voor onze Inspiratieruimte. Onze voornaamste ambitie is namelijk om meer van zulke Inspiratieruimten door het land te openen zodat mensen nog sneller in aanraking komen met onze producten. Ons concept is ook zo ingericht dat het gemakkelijk elders gekopieerd kan worden. Nu is het nog een mooie droom, maar het zou zomaar kunnen dat we over een paar jaar nog mooiere dingen kunnen laten zien.’

Tekst: Tom Tieman
Fotografie: Jan Buwalda

Tags (categorieën en branches)De Andere SchilderDominiek van Vliet

Geef een reactie