Biomarker Bay

‘Biomarker Bay levert 300 tot 400 banen op’

In Groningen wordt een BBay opgericht, een Biomarker Bay. Het initiatief is afkomstig van de provincie, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en een aantal biotechbedrijven. De partijen investeren gezamenlijk drie miljoen in een consortium rond biomarkers. Het initiatief moet uiteindelijk drie- tot vierhonderd banen opleveren.

Afgelopen woensdag hebben bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG, gedeputeerde Yvonne van Mastricht en Martin Smit van BBay een overeenkomst getekend. Doel is een economische impuls voor Noord-Nederland én ontwikkeling van nieuwe op het individu toegesneden diagnosemethodes en medicijnen.

Biomarkers zijn ‘metertjes’ waarmee het verloop van ziektes of lichaamsfuncties gemeten kan worden. In Groningen zijn veel bedrijven op en rond het UMCG-terrein actief op het gebied van medicijnonderzoek. Door de kennis van die bedrijven te bundelen met die van het UMCG – onder andere als het gaat om het LifeLines-onderzoek, hopen de partijen nieuwe bedrijvigheid aan te trekken.

Tags (categorieën en branches)BBayBiomarker BaybiomarkersGroningenUMCG

Geef een reactie