Outletcentrum naar Assen in plaats van Zuidbroek

Een outletcentrum dat het oog had laten vallen op Zuidbroek en daar veertig miljoen wilde investeren, heeft besloten voor Assen te kiezen. De VVD in Provinciale Staten is zeer boos dat de provincie de komst van het outletcentrum in Zuidbroek volgens haar voortdurend heeft tegengewerkt.

De VVD in Provinciale Staten geeft de ondernemers van het Outletcentrum groot gelijk dat ze naar Drenthe gaan. Investeerder Revascom heeft aangegeven te kiezen voor Assen, bij het TT-circuit en wil veertig miljoen euro investeren. Revascom wilde aanvankelijk naar Zuidbroek en later naar Winschoten, maar heeft nu voor Assen gekozen.

VVD-Statenlid Nico Bakker: ‘Uit Groningen zijn ze weggejaagd, het past niet in het ruimtelijk beleid, dat is het verhaal. De initiatiefnemers zijn jarenlang bezig geweest, eerst in Zuidbroek en later in Winschoten. Dit ruimtelijk beleid is funest voor de ontwikkeling van Groningen. Het signaal is duidelijk: hier kan het niet. Dit heeft opnieuw de uitstraling dat men bij de provincie niet hoeft aan te komen met ondernemerschap. Die prefereert lege ruimte boven werk,’ aldus Nico Bakker.

De VVD gaat schriftelijke vragen stellen aan het College. Ook de financiële bijdrage voor het centrum van Winschoten komt daarbij aan bod, de VVD had daar de vestiging van het Outletcentrum aan gekoppeld.

Tags (categorieën en branches)AssenoutletVVDZuidbroek

Geef een reactie