De Nieuwe Kolk lift mee op succes van Drents Museum

Het Drents Museum in Assen gaat nauw samenwerken met het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in De Nieuwe Kolk. Op deze manier wil het cultureel centrum gezamenlijke projecten op touw zetten en meer bezoekers trekken. Ook andere partijen binnen De Nieuwe Kolk, zoals de bibliotheek en het theater, gaan de komende jaren meer gezamenlijke initiatieven ontwikkelen. Volgens wethouder Maurice Hoogeveen van Assen is het exploitatietekort van theater De Nieuwe Kolk niet de reden van de samenwerking. Het plan van vergaande samenwerking lag al vanaf het begin vast, maar krijgt nu meer vorm.

Ook het Drents Museum is nauw bij deze samenwerking betrokken. Deze publiekstrekker hoopt te profiteren van bijvoorbeeld de kennis van het CBK en andersom. Zo zou het museum een deel van een tentoonstelling in De Nieuwe Kolk kunnen houden. Harry Tupan van het Drents Museum denkt dat de samenwerking meer bezoekers oplevert voor Assen. En dit zorgt weer voor meer inkomsten. Tupan noemt het een win-win-situatie.

Foto: Jolanda Schachtschabel
Tags (categorieën en branches)AssencultuurDe Nieuwe KolkDrents Museum

Geef een reactie