Gazelle-award voor twee Groningse bedrijven

Twee bedrijven uit de stad Groningen zijn uitgeroepen tot FD Gouden Gazelle. Dit is de jaarlijkse prijs van Het Financieele Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven.

De Groningse bedrijven Belsimpel.nl en Buitenwarenhuis gingen er met de prijs vandoor. Voor Belsimpel is het de derde keer dat het een FD Gouden Gazelle in de wacht sleepte. Buitenwarenhuis zag de omzet afgelopen drie jaar groeien met 253 procent. Belsimpel.nl groeide nog harder: met 410 procent.

In Noord-Nederland mogen de 39 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen. Dat zijn er negen minder dan vorig jaar. De gemiddelde omzetgroei van de Gazellen kwam dit jaar uit op 82 procent. Dat is een stuk minder dan in 2013; toen ging het om 129 procent. Landelijk zijn er dit jaar 331 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst.

Geef een reactie