Groningen Airport Eelde raakt Ryanair kwijt

Vliegmaatschappij Ryanair stopt in 2015 met de vluchten tussen Groningen Airport Eelde en Mallorca en Barcelona-Girona. Dat meldt de luchthaven woensdagmiddag.

De prijsvechter liet woensdag eerder al weten dat ze voet aan de grond willen krijgen op Schiphol. Daarnaast gaat Ryanair uitbreiden op de luchthaven van Eindhoven. Omdat de maatschappij daarvoor vliegtuigen nodig heeft, verdwijnt het van Groningen Airport Eelde. Ook de vluchten vanaf Maastricht worden gehalveerd.

“Een kleine luchthaven als Eelde past op dit moment niet in hun groeistrategie”, zegt Chiel Stutterheim, adjunct-directeur van de luchthaven in Eelde. “Ze hebben de vliegtuigen elders nodig. Voor ons is het besluit heel erg spijtig.”

Volgens Stutterheim hebben beide partijen gezegd dat ze om tafel gaan om te kijken of Ryanair in 2016 kan terugkeren op Eelde. Ryanair breidt de vloot uit, maar de nieuwe vliegtuigen worden pas in dat jaar geleverd.

Ryanair vloog drie jaar op Groningen Airport Eelde. Volgens Stutterheim kwam de gemiddelde bezetting van 82 procent op de Ryanair-vluchten overeen met de bezetting van andere luchthavens.

Of het vertrek van Ryanair directe gevolgen heeft, kan Stutterheim niet zeggen. “Het past in ieder geval niet in onze groeiambities”, aldus de directeur.

Geef een reactie