Directeur MartiniPlaza definitief weg

Jan Geert Vierkant vertrekt definitief als directeur van evenementencomplex MartiniPlaza. Zijn positie is volgens het college van B&W onhoudbaar. Dat meldt het Dagblad van het Noorden woensdagavond aan de hand van een brief van het gemeentebestuur aan de gemeenteraad.

Vierkant stond al sinds juli op non-actief. Toen bleek dat MartiniPlaza over 2014 een verlies zou gaan lijden van bijna 1 miljoen euro. Dat was 600.000 euro meer dan waar eerder rekening mee werd gehouden. Bovendien waren de cijfers binnen MartiniPlaza al lang bekend, terwijl de gemeente als enige aandeelhouder pas veel later op de hoogte werd gesteld.

Wethouder Joost van Keulen schorste Vierkant omdat niet veel eerder de gemeenteraad akkoord ging met injectie van 6,6 miljoen euro voor achterstallig onderhoud.

De arbeidsrelatie is in onderling overleg beëindigd, zo blijkt uit een brief van het gemeentebestuur aan de gemeenteraad.

Geef een reactie