Preview nieuwe BMW-modellen in Coendersborg

Half autominnend Groningen liep eind mei uit voor de preview van de twee nieuwste telgen van BMW, de 4 serie Gran Coupe en de X4. De noordelijke BMW-dealers weken voor deze bijzondere gelegenheid uit naar een net zo bijzondere locatie: Landgoed de Coendersborg in Groningen.

Alles zat mee deze avond in Coendersborg. Het zonnetje scheen, de thermometer liet een aangename temperatuur zien, de opkomst was groot en, ook niet onbelangrijk, de aanwezigen leken zich goed te vermaken. Laura de Vries, medewerker Marketing & Sales bij Martinistad, kon dan ook niet anders dan tevreden om zich heen kijken. ‘Hoeveel mensen hier rondlopen? Ik schat zeker wel zo’n 150 relaties’, zegt ze content.

BMW-Coendersborg10

De aanwezigen, waaronder Max Smit van Scherper Strategie, Roy Ritfeld van Ritfeld & Co Accountants en Martijn Kral van De Eekenhof in Emmen, werden aan het begin van de avond ontvangen met een ‘luxe glaasje’. Geen bubbels dit keer – daarvoor moesten de gasten nog even geduld hebben – maar een gezonde, smakelijke en luxe opgemaakte smoothie.

Terwijl de BMW-relaties zich de smoothie goed lieten smaken, hield Frans Ober, de nieuwe directeur van de noordelijke BMW dealers, een openingspraatje. Ober is sinds januari dit jaar directeur van de bedrijven Vriesendijk, Martinistad en Dijker, dus nog niet iedereen kende hem al. Ober maakte dan ook maar meteen van de gelegenheid gebruik zich even kort voor te stellen. Ook ging hij even kort in op de overname van de noordelijke BMW- en MINI-activiteiten door AutoBinck van P.H. de Vries Beheer.

En toen, om kwart voor acht, was eindelijk maar toch het moment daar. Hét moment waarvoor de vele aanwezigen de huldiging van FC Groningen op de Grote Markt links hadden laten liggen en waarvoor ze speciaal naar het landgoed waren gekomen: de onthulling van de BMW 4 Serie Gran Coupe en de BMW X4. En dat gebeurde op bijzondere wijze. De fonkelnieuwe wagens werden dit keer niet onder een doek vandaan getoverd, maar werden door vestigingsmanagers Peter Sportel en Jeldert Leenman, de luxe tent, die voor de gelegenheid was neergezet, ingereden.

BMW-Coendersborg7

Na een uitbundig applaus werd er, dit keer wél met een glaasje bubbels, een toast uitgebracht op de nieuwe modellen. Frans Ober omschreef de 4 serie Gran Coupe treffend als een geslaagde combinatie van ‘dynamiek, elegantie en comfort’ en roemde en passant ook nog even de krachtige TwinPower Turbo-motoren. Waar de 4 serie vooral gekenmerkt wordt door elegantie is de X4 met zijn extraverte design vooral bijzonder opvallend, zei de directeur. ‘De BMW X4 valt op, altijd en overal. Hij brengt samen wat in dit segment nog niemand bij elkaar heeft gebracht: de typische kracht van de BMW X Serie en de esthetiek van een klassieke coupé.’

Na deze lovende woorden van Ober mochten de bezoekers de auto’s van dichtbij bekijken en dat gebeurde volop. En terwijl de bestuurdersstoel door de een na de ander werd ingenomen, maakten de overige aanwezigen van de gelegenheid gebruik handen te schudden, kennis te maken en te netwerken. Dat gold ook voor Jan Dinkla, van Dinkla Huizenga Makelaars en Paul Heikens van New Publishers.

Laura de Vries had eerder die avond al aangegeven dat BMW Noord dit keer iets extra bijzonders van de presentatie wilde maken en dat lijkt te zijn gelukt. ‘Dit is het eerste evenement na de overname door AutoBinck dus we wilden iets speciaals doen en op een unieke locatie.’ Eén blik op de aanwezigen, die het zo te zien goed naar hun zin hebben, zei genoeg: BMW Noord is hier duidelijk in geslaagd.

Tekst: Marieke Bos
Fotografie: Jan Buwalda

 

BMW-Coendersborg3

 

 

 

 

Geef een reactie