Gronings architectenbureau De Zwarte Hond breidt uit in Keulen

Het van oorsprong Groningse architectenbureau De Zwarte Hond breidt uit in Keulen.

Sinds 2010 wordt er vanuit de Duitse vestiging gewerkt aan uiteenlopende stedenbouwkundige opdrachten, zoals het ontwerp voor de Hoogwaterbescherming voor de stad Regensburg en een studie naar de organisatiemogelijkheden van de groeiende woningbouwopgave in München. De aanpak van De Zwarte Hond lijkt succesvol; sinds vorig jaar werkt de vestiging in Keulen naast stedenbouw- en landschapsopdrachten ook aan een aantal architectuuropdrachten.

Na vier jaar werkzaam te zijn in Duitsland kan geconcludeerd worden dat het grensoverschrijdend werkterrein De Zwarte Hond niet alleen nieuwe kansen biedt, het biedt ook kennisverdieping en een nieuw referentiekader. Dit komt tot uitdrukking in de ontwerpen van het bureau, zowel in Duitsland als in Nederland.

De Zwarte Hond

De Zwarte Hond bestaat sinds 1985 en heeft vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. Onder leiding van Jeroen de Willigen, Willem Hein Schenk, Eric van Keulen en Jurjen van der Meer wordt gewerkt aan het realiseren van architectuur, stedenbouwkundige opgaven en landschappelijke vraagstukken.

Recente projecten van De Zwarte Hond zijn: Studentenpaviljoen Erasmus in Rotterdam (samen met Powerhouse Company), Cultureel Kwartier De Nieuwe Kolk in Assen en het hoofdkantoor van VolkerWessels in Amersfoort.

 

Geef een reactie