Panorama, Nieuwe Revu en Playboy naar Pijper Media

Pijper Media uit Groningen neemt de mannenbladen Panorama, Nieuwe Revu en Playboy over van uitgever Sanoma. Pijper Media vestigt de titels in Amsterdam en de 23 medewerkers verhuizen mee naar Pijper.

De gezamenlijke omzet van de drie bladen was vorig jaar 11 miljoen euro. Sanoma verkocht eerder al Wieler Revue en de restaurantgids Lekker 500 aan Pijper Media. ‘We zijn blij dat we onze mannenmerken kunnen onderbrengen bij Pijper Media. Al eerder is gebleken dat zij een goed ‘huis’ zijn voor onze titels. Wij zijn ervan overtuigd dat deze merken door de verkoop een goede toekomst tegemoet gaan’, aldus Sanoma. Hoeveel geld Pijper Media heeft betaald voor de drie titels wil het bedrijf niet openbaar maken.

De Groningse uitgever, met titels als Lonely Planet en Surfmagazine, is een meer dan veertig jaar oud Gronings familiebedrijf. Anton Pijper, directeur van de onderneming, is blij met zijn laatste overname. ‘De titels Panorama, Nieuwe Revu en Playboy zijn stuk voor stuk iconische merken, waar generaties mee zijn opgegroeid. Samen met de redacties zien wij ernaar uit om deze sterke merken met nieuw elan verder multimediaal uit te bouwen, zodat ook toekomstige generaties niet om deze merken heen kunnen’, aldus Pijper.

Bron: RTV Noord

Geef een reactie