Paasevenement The Passion goed voor Groningse economie

Het evenement The Passion heeft Groningen niet alleen veel publiciteit opgeleverd, maar ook een stevige economische impuls. 

The Passion heeft 533.920 euro aan extra inkomsten opgeleverd door directe bestedingen van bezoekers aan de binnenstad op de dag dat The Passion plaatsvond in Groningen. Dit blijkt uit een afstudeeronderzoek naar de impact van The Passion onder begeleiding van Marketing Groningen. De bijgestelde kijkcijfers inclusief de herhalingen laten zien dat er bijna 4 miljoen mensen naar de tv-uitzending van The Passion hebben gekeken.

In het afstudeeronderzoek dat onder verantwoordelijkheid van Marketing Groningen is uitgevoerd, zijn 266 enquêtes afgenomen onder de 20.000 bezoekers van The Passion. 71,% van de ondervraagden gaf aan speciaal voor The Passion naar Groningen te zijn gekomen. De bezoekers kwamen voor 85% uit de noordelijke provincies en de overige 15% uit Noord Holland en midden Nederland. Bezoekers gaven gemiddeld 37,60 euro uit tijdens hun bezoek in Groningen in winkels, aan eten en/of drinken en aan overnachtingen. Dit komt neer op ruim 533.920 euro aan extra inkomsten voor de stad Groningen door directe bestedingen van bezoekers  die speciaal voor The Passion naar Groningen kwamen op 17 april jl.

Langetermijneffect
In dit bedrag is het langetermijneffect niet meegenomen: bezoekers die The Passion op tv hebben gezien en Groningen als bestemming voor een weekendje weg zien. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 63,8% van de respondenten na hun bezoek aan The Passion nog een keertje terug wil komen naar Groningen. Bezoekers waardeerden Groningen als evenementenstad met een gemiddeld rapportcijfer 8.

Bijgestelde kijkcijfers
De mediawaarde van het evenement The Passion is onschatbaar. Uit bijgestelde kijkcijfers blijkt dat 3,5 miljoen mensen naar de live uitzending van The Passion hebben gekeken. Ook de herhalingen en uitzending gemist behaalden maar liefst 464.842 kijkers.

 

Geef een reactie