Miljoenen voor sportpark Heerenveen

De omgeving van het Abe Lenstrastadion in Heerenveen verandert van een parkeerwoestijn in een park vol spectaculaire buitensportaccommodaties. Dit is een plan van Sportstad Heerenveen.

De krap bij kas zittende gemeente Heerenveen krijgt de kantoren niet van de grond. Zo ontstaat er alle ruimte voor onder meer een skeelerbaan, fierljepschansen, beachvolleybalvelden en zelfs een BMX-track. Het nieuwe sportpark is gedacht aan de zuidkant van het huidige stadion en de turnhal, waar nu parkeerplaatsen liggen en de Aldi staat. Het is een gebied van 70.000 vierkante meter – ruim tien voetbalvelden – groot. Op de plek van de Aldi, die per 1 januari 2015 moet zijn verdwenen, is een zogenoemd multicourt-grasveld (geschikt voor verschillende sporten) gedacht voor het CIOS.

Hier pal naast staat een bobslee-startbaan getekend. Verder zijn er ideeën voor een klimmuur, een survivalbaan, een skatebaan, muurkaatsen, een sprinttrack voor de 100 meter en een skatepark. Sportstad verwacht voor de zomervakantie een concreter plan te kunnen presenteren, samen met de gemeente Heerenveen en het CIOS.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie